Werken bij BDO

Bij BDO zoeken we naar een perfecte harmonie tussen het verlenen van de beste diensten aan onze klanten, een efficiënte en renderende organisatie, en een goede work-life balans voor alle medewerkers.

BDO onderscheidt zich op verschillende manieren van de andere spelers op de markt van financiële en fiscaal-juridische consultancy. Wij dragen een aantal troeven hoog in het vaandel en besteden de nodige aandacht aan uw carrièreperspectief en opleidingsmogelijkheden.

 

Een menselijke aanpak

Bij BDO wordt elke medewerker beschouwd als een volwaardig individu en niet als een nummer. Onze organisatie staat bekend om haar familiale en gezellige sfeer. Wij willen dat iedereen zich goed voelt binnen ons bedrijf en dat er geen drempels bestaan tussen de niveaus. Zo zijn onze kantoren ingericht met “open spaces”, die maken dat alle medewerkers om het even waar kunnen gaan zitten. Deze nabijheid zorgt voor een hogere efficiëntie en een grotere collegialiteit.

 

Flexibiliteit

Één van de voornaamste kenmerken van de werkwijze bij BDO is het principe van ‘flexibel werken’. Tijdens drukkere periodes, wanneer langere dagen moeten gepresteerd worden, kunnen medewerkers ‘flexuren’ opbouwen. Deze kan je dan in overleg opnemen op rustigere momenten of voor persoonlijke gelegenheden. Er kan ook van thuis uit gewerkt worden.

Deze flexibiliteit vertaalt zich ook in de werkzaamheden: je kunt ervoor kiezen om bepaalde interessegebieden verder uit te diepen door bijvoorbeeld aan een project mee te werken in een andere business line. Met deze ‘flex pool’ kan je een carrière uitbouwen zonder jouw interesses uit het oog te verliezen.

 

Activiteiten

Bij BDO zijn we ervan overtuigd dat een goede samenwerking pas kan ontstaan wanneer er een goede sfeer heerst binnen de groep. Elk kantoor beschikt over een ambassadeur, waarvan de rol erin bestaat zijn/haar collega’s aan te moedigen om een gezonde geest in een gezond lichaam te hebben, door bv. sportactiviteiten te organiseren binnen het kantoor.

We organiseren ook regelmatig teambuildings alsook events binnen onze verschillende kantoren, om iedereen de kans te geven om zijn/haar collega’s in een informele context te ontmoeten.

 

BDO Academy

Eén van de belangrijkste objectieven die BDO zich stelt, is ervoor zorgen dat onze medewerkers graag bij BDO zijn en willen blijven. Wij zijn ervan overtuigd dat we onze mensen, om hen blijvend te boeien, moeten laten groeien in hun functie, hen helpen bij de ontwikkeling van hun carrière en hen laten doen waar ze goed in zijn. Hierin speelt BDO Academy – het uithangbord voor alle opleidingen die door BDO georganiseerd worden, zowel intern als extern – een belangrijke rol.

Ons aanbod voorziet in vaktechnische trainingen, taal- en ICT opleidingen, een uitgebreid gamma workshops ter ontplooiing van soft skills alsook diverse opleidingstrajecten. Deze opleidingen worden in klassikaal verband of via moderne communicatiemiddelen en alternatieve opleidingstools aangeboden. Tevens stellen we opleidingen beschikbaar aan derden. Het betreft onderwerpen die nauw aansluiten bij onze core business en die we desgewenst op maat verder uitwerken.