• Finance & Accounting Advisory Solutions

KMO

Wist je dat onze economie steunt op de kracht van meer dan één miljoen kmo’s en micro-ondernemingen? Jij bent daar – of wordt daar binnenkort één van. Proficiat.

Toch valt het manna niet zomaar uit de hemel. Als bedrijfsleider weet je maar al te goed dat je bedrijf niet als vanzelf bestaat en groeit. Dag in dag uit sta je voor nieuwe uitdagingen en veranderingen. Je wilt misschien nieuwe markten aanboren, grenzen oversteken, vers kapitaal ophalen, je aanbod diversifiëren, dieper digitaliseren, jouw financieel of fiscaal beheer optimaliseren, … Waar je ook op mikt, elk idee, elke stap, elke verandering is gebaat bij specifieke kennis, operationele ervaring en knowhow.

Jij weet en ziet helder waar je met je bedrijf naartoe wilt. De vraag is of iedereen in huis jouw ambities kan – of wil – volgen? Een vooruitziende zaakvoerder omringt zich met de beste mensen in de meest uiteenlopende domeinen. Heeft nood aan een neutrale sparringpartner, een vertrouwenspersoon die zegt waarop het staat. Die betaalbare, haalbare en effectieve oplossingen aanreikt. Die samen met jou durft vooruitkijken. Die, kortom, jouw business en beslissingen begrijpt, doorheen de hele levenscyclus van je onderneming.

Je zoekt

BDO stelt niet om het even welke expert(en) aan je voor. Hoe beter de match met jouw vraag of uitdaging, hoe sterker inzetbaar hij is. En hoe beter jij kunt focussen op jouw kerntaken.

Je expert staat er trouwens niet alleen voor. Hij kan overleggen met de collega’s die gespecialiseerd zijn in tal van domeinen, zoals arbeidsrecht, finance, informatietechnologie, fiscaliteit, digitalisering, automatisering, cybersecurity, duurzaam ondernemen … Proactief, pragmatisch en – belangrijk! – in lijn met de meest recente verplichtingen of regels. Gebruik hun kennis, ervaring en oplossingen om o.a.:

  • je te begeleiden bij de oprichting van je vennootschap (begeleiding proces, keuze vennootschapsvorm, financieringsvraagstuk, het aantrekken van medewerkers, …); 
  • te voldoen aan je boekhoud-, vennootschapsrechtelijke, sociale, btw- en fiscale verplichtingen; 
  • een realtime-boekhouding op te zetten; 
  • je compliance met nieuwe (nationale en internationale) regelgeving te verzekeren; 
  • je financieel beheer te verfijnen (financiële rapportage, budgettering, kostenberekening, digitaliseren processen); 
  • je fiscaliteit te beheren en te optimaliseren; 
  • je te begeleiden bij de groei van je kmo (waardering, internationalisering, overname, …);
  • je te begeleiden bij de waardering, opvolging of verkoop van je kmo;