• BDO Academy helpt je organisatie groeien

    Investeer in levenslang leren en laat je bedrijf groeien

BDO Academy

In de steeds veranderende wereld waarin we leven is het een noodzaak geworden voor bedrijven om steeds op de hoogte te blijven. Hun medewerkers moeten dan ook voortdurend bepaalde vaardigheden en competenties ontwikkelen of aanscherpen om mee te evolueren. Levenslang leren is bijgevolg een evidentie geworden. BDO Academy helpt organisaties deze leertrajecten te faciliteren en op maat gemaakte trainingsprogramma’s voor hun medewerkers te creëren.
 

Ontdek BDO Academy
 

Aangepast programma aan je organisatiedoelstellingen

Geen voorverpakte, standaard opleidingen bij BDO Academy. Wél een op maat gemaakt programma dat we aanpassen aan de specifieke leerdoelstellingen van je organisatie en rekening houdt met het huidige kennisniveau en de ervaring van je medewerkers. Zo kunnen we je een blended leervoorstel aanbieden met elementen van verschillende soorten trainingsvormen zoals live en online sessies, zelfstudie, Business Games, oefeningen, cases, workshops, getuigenissen, etc. Opleidingen organiseren we inhouse, in een open formule of zelfs in samenwerking met andere organisaties die open trainingen aanbieden (denk maar aan NCOI Learning, de vroegere Kluweropleidingen). 
 

Aanpak 

Elke trainingssessie bepalen we top-down, gebaseerd op de strategische visie van je organisatie. Op die manier kunnen medewerkers de vaardigheden of competenties heel specifiek ontwikkelen die ze nodig hebben om de (bedrijfs)doelstellingen op een hoger niveau uit te voeren. 

We beginnen met het beantwoorden van enkele high-level vragen zoals: 

  • Wat wil je organisatie bereiken of veranderen?
  • Welk gedrag wil je waarnemen op de werkvloer om die doelstellingen te bereiken? 
  • Welke kennis, vaardigheden en attitude moeten de medewerkers aangeleerd krijgen? 
  • Wat zal er getraind worden en op welke manier? 

Eenmaal de antwoorden op deze vragen duidelijk zijn, kan het leertraject verder worden uitgestippeld. In vier fases verwerven medewerkers, stap voor stap, de nodige kennis met als einddoel zelfstandig te werken. 
 

1.    Bewustwording 
Medewerkers moeten zich ervan bewust zijn dat verandering nodig is en welke competenties ze daarvoor moeten ontwikkelen. Een business game is de ideale manier om inzicht te krijgen in de uitdagingen waarvoor de organisatie staat. Door de werkomgeving te simuleren in een fictieve situatie waarin elke medewerker een bepaalde rol krijgt toegewezen, kunnen ze samen bespreken hoe ze bepaalde problemen zouden aanpakken, die gelinkt zijn aan de thema’s van de opleidingssessies (bv. proces- en projectbeheer, change management, …).
 

2.    Begrijpen 
Vooraleer medewerkers aan de slag kunnen met een bepaald initiatief, moeten ze de nodige begrippen, methodes en technieken grondig begrijpen. Zo ben je zeker dat iedereen op dezelfde lijn staat wanneer het tijd is om actie te ondernemen. BDO Academy neemt voldoende tijd om uitleg te geven via introductietrainingen en workshops. 
 

3.    Implementatie 
Medewerkers ontdekken de methoden en technieken in meer detail dankzij geavanceerde opleidingen en aan hun eigen of algemene projecten gerelateerde oefeningen. Na deze trainingssessies volgt een certificatie-examen om na te gaan of de nodige kennis in de praktijk zelfstandig kan worden toegepast. Interne managers kunnen ook deelnemen aan deze beoordeling van hun medewerkers. 
 

4.    Integratie 
Zelfs wanneer de trainingssessies erop zitten, kunnen medewerkers op onze steun blijven rekenen dankzij coaching, comeback-dagen of peer-to-peer workshops. Zo verankeren we de verandering. 

BDO Academy evalueert kritisch de kwaliteit van de opleiding achteraf en gaat na of het geleerde ook effectief in de praktijk is toegepast, of er veranderingen zijn gemaakt en of deze resultaten hebben bijgedragen tot het bereiken van de bedrijfsdoelstellingen. Enkel wanneer het antwoord op deze vragen positief is, bestempelen we een trainingssessie als succesvol. 
 


 

Personaliseer je leeromgeving met een Learning Management System 

Dankzij een Learning Management System (LMS) kan BDO Academy een gepersonaliseerde en branded leeromgeving creëren of een specifiek traject opstellen op basis van de al bestaande omgeving. Een LMS maakt leren erg efficiënt en aangenaam dankzij de vele opties die je kan integreren zoals video’s, getuigenissen, cases, presentaties met voice-over, quizzen, etc.
 

Dit is hoe BDO Academy je kan ondersteunen 

Naast het ontwikkelen en faciliteren van op maat gemaakte trainingsprogramma’s kan je ook op BDO Academy rekenen voor de volgende diensten: 

  • Het hosten van een branded online leerplatform om medewerkers toegang te geven tot alle relevante trainingsprogramma’s en dus ook levenslange leerinitiatieven. 
  • Het ondersteunen van Instructional design door samen te werken met interne Learning & Development-specialisten om interne noden om te zetten in concrete leerplannen. 
  • Audit en verrijking van bestaande leerstrategieën, -omgevingen en -trajecten


Ontdek BDO Academy


Interesse?

Aarzel niet om contact op te nemen met Jan Cumps of bezoek onze BDO Academy website