• Cloud

Cloud

De cloud is een actueel thema in de bedrijfswereld. Organisaties die niet meestappen met de trend verzwakken hun concurrentiekracht.

De voordelen zijn legio. Dankzij de flexibiliteit van de cloud betalen organisaties enkel voor het effectieve gebruik (pay-per-use). Uitbreiden of inkrimpen vormt daarbij geen enkel probleem. De organisatie zelf hoeft geen keuzes of investeringen te maken voor hard- en software. Net als voor de ondersteuning kan ze daarvoor een beroep doen op de kennis en expertise van de provider.

Naast flexibiliteit is beschikbaarheid een groot voordeel van de cloud. Informatie en documenten zijn 24/7 en overal toegankelijk en raadpleegbaar, vanop om het eender welke desktop, laptop, tablet, smartphone of device.

Ook op het vlak van cybersecurity biedt de cloud voordelen. Dankzij de expertise die de provider voortdurend opbouwt op dat vlak, kan hij de best practices delen met de verschillende klanten en gebruikers. Met de komst van de GDPR is die beveiliging nog versterkt. De provider is immers verantwoordelijk voor de cyberveiligheid van al zijn klanten.

Nieuwe - disruptieve - technologieën vergen vaak investeringen die de organisatie kan drukken door in de cloud te werken. Ervaring opdoen, een ‘proof of concept’ opzetten, het uitrollen van een nieuwe technologie is goedkoper als cloudoplossingen worden gebruikt. En het levert veel sneller resultaten. Of het nu gaat om IoT, big data, blockchain of AI, is de cloud een kostenefficiënte en snelle manier om ze te introduceren in een bestaand bedrijfsmodel.

BDO Digital & Innovation helpt u met de volgende diensten:

  • In de vorm van een business case nagaan welke en of er voordelen zijn aan cloud
  • SWOT-analyse: ERP-investering in de cloud of on site?
  • Interne support en governance structureren naar aanleiding van een cloud-beslissing
  • Auditeren of uw cloud provider cybersecure is en GDPR-compliant
  • Service en Performance Level Agreements opstellen en onderhandelen
  • Impact analyse en opportuniteiten van nieuwe technologie (IoT, blockchain, enz.) op uw organisatie
Loading...