• Financial Advisory

    “Een bedrijf kopen, fuseren of mijn business verkopen.
    Dat doe ik niet alle dagen.”

Financial Advisory

Het gezond verstand zegt: betaal niet te veel, vraag niet te weinig. Weet u hoeveel uw bedrijf objectief waard is? Of hoeveel meer waard het zou kunnen worden? En kunt u dat ook op papier becijferen? Wie de echte marktwaarde van het bedrijf kent, laat zich niet vangen bij een koop, verkoop of overdracht… Of voert een beleid (value-based management) om extra waarde voor zijn onderneming te creëren. Zo’n waardebepaling of valuation is op het lijf geschreven van onze experten Corporate Finance.

Trouwens, zegt uw zakelijk instinct niet dat u elke ‘merger & acquisition’ alleen tegen de beste voorwaarden en met kennis van alle risico’s mag doen? Probleem is dat u niet alle dagen zo’n complexe en tijdrovende transacties doet. Dat vraagt om een flexibele adviseur met gedegen kennis en ervaring. Aan de hand van een uiterst grondig boekenonderzoek (de zgn. due diligence) leggen onze experten alle risico’s voor u bloot. Zij helpen u samen met uw managementteam om de transactierisico's in te dijken. En de waarde van de ‘deal’ te optimaliseren. Altijd in uw voordeel, uiteraard.

Uw einddoel is en blijft het bereiken van uw strategische en financiële doelstellingen. Vraag is hoe zet u de financiële strategie van uw bedrijf om in een managementtool die fungeert als financiële gps. Business modeling noemen we dat. Het brengt de financiële haalbaarheid van uw (pps-)project, de strategie erachter en de richting van uw bedrijf in kaart. Uiterst handig om kredietverschaffers, externe investeerders en subsidiërende overheden met concrete cijfers te overtuigen van uw slagkracht. Tegelijk staat u met beide voeten op de grond. De beste garantie om van uw wildste idee een rendabele business te maken.

Internationaal netwerk

Over de hele wereld adviseren onze 2000 Corporate Finance experts bedrijven bij het maximaliseren van hun waarde door hen te bij te staan bij overnames, financiering, waarderingen en herstructureringen. Een typische BDO Corporate Finance klant kan zowel een bedrijf zijn met (inter-)nationale ambities, alsook een Private Equity speler met focus op kleine en middelgrote ondernemingen. We ondersteunen onze klanten om een gemeenschappelijk succes te bereiken en voerden in 2016 meer dan 840 opdrachten uit met een totale waarde van 35.6 miljard USD. We beschikken over nationale en internationale cross-service teams, die u kunnen bijstaan bij boekhoudkundige, belasting- en strategische problemen die zich kunnen voordoen bij het uitvoeren van een transactie