• Transaction Services

    “Mijn boekhouder zegt ‘kopen’! Het is inderdaad een mooie opportuniteit, maar waar zitten de addertjes?”

Transaction Services

Een opportuniteit mag u niet laten schieten. Groot gelijk. Maar een bedrijf kopen of verkopen wilt u toch alleen tegen de beste voorwaarden en met kennis van alle risico’s – ook de verborgen ‘gebreken’? Bovendien doet u niet alle dagen zo’n complexe transactie. Onze experten wel. Aan de hand van een uiterst grondig boekenonderzoek (de zgn. due diligence) leggen ze alle risico’s bloot verbonden aan de ‘target’-onderneming en de transactie. Kwantitatief en dus zinvol te evalueren.

Doet u tegelijk een beroep op andere experts (denk aan uw bank, advocaat, vastgoedschatter, milieudeskundige…) dan integreren we hun conclusies in één overzichtelijk rapport. Volledig, coherent en zonder tegenstrijdige bevindingen.

Trouwens, onze expert – en uw centraal aanspreekpunt – wordt op zijn beurt ondersteund door een multidisciplinair team van specialisten. In onze rapporten houden we immers rekening met alle aspecten die bij uw transactie komen kijken, juridisch, financieel, fiscaal en sociaal. Altijd in lijn met uw business, uw strategie en uw doelstellingen. Complementair teamwork is onze kracht. En uw extra voordeel.

Due diligence aankoop of verkoop

De due diligence maakt de onderhandelingen en transactie transparant. Het biedt u als koper (de ‘acquisitie due diligence’) inzicht en controle op de informatie van de kandidaat-verkoper. Essentieel om een conform bod te doen. Omgekeerd is het ook als verkoper bijzonder waardevol om een ‘vendor due diligence’ uit te laten voeren door een onafhankelijk expert. Daarmee vangt u drie vliegen in één klap: u anticipeert op de vragen van de kandidaat-koper, u versterkt de geloofwaardigheid van uw financiële informatie en u versnelt het verkoopproces. Kortom, een correct ingeplande vendor due diligence brengt op het juiste moment de waardevolle of kwetsbare punten naar voren. Zo kunt u als verkoper passend reageren om de beste prijs te bedingen.

Verkoopmemorandum

Trouwens, laat onze experten u tegelijk helpen met uw verkoopmemorandum (ook wel informatiememorandum of ‘bidbook’ genoemd). Beschouw dat als de verkoopbrochure van uw bedrijf. Het geeft kandidaat-kopers een correct en duidelijk beeld van de geschiedenis en achtergrond van uw bedrijf, de activiteiten, de markt, de klanten- en omzetsegmentatie, organisatiestructuur, personeelsbestand, financiële kerncijfers, toekomstprognoses…