• Interim Management

    Expertise + Experience + Personality + Cultural Fit

Interim Management

Kiezen voor BDO Interim Management is een veilige keuze. Je rekenen op een ervaren team van senior consultants met elk hun eigen ervaring op directieniveau. Ze zetten zich heel persoonlijk in om zo snel mogelijk de best beschikbare kandidaten aan je voor te stellen. Met de juiste specifieke kennis en operationele maturiteit en – minstens even belangrijk – die ook qua persoonlijkheid aansluiten bij je bedrijfscultuur.

Selectie van profielen die écht het verschil maken

Het werk van onze BDO-consultants begint bij het intakegesprek met de sleutelpersonen voor de opdracht en eindigt pas wanneer de interim-manager zijn laatste dag gepresteerd heeft. We volgen zowel klant als interim-manager van A tot Z op om de kwaliteit te waarborgen. Als klant kan je dus in elke fase van de opdracht op BDO rekenen als vast aanspreekpunt en klankbord. Ook als interim-manager kan terugvallen op BDO als kennisbedrijf: we stellen alles in het werk om je te laten slagen in je opdracht.

Steeds meer mensen gaan aan de slag als freelancer, maar niet elke freelancer is daarom een kandidaat-interim-manager. BDO legt de lat behoorlijk hoog. Wij investeren sinds 2008 voortdurend in het rekruteren en screenen van kandidaten. Zo beschikken we op elk moment over voldoende kritische massa in ons bestand om onze klanten maximaal van een  kandidaat uit de eigen pool te voorzien. 

Proactiviteit is een van de kernwoorden bij BDO IM. Je weet tijdig voor de beëindiging van je lopende opdracht of die verlengd wordt of niet. Als dat niet zo is, dan gaat BDO IM actief voor je op zoek naar een nieuwe opdracht. Daarnaast bellen ze je regelmatig op om me te vragen hoe het traject verloopt en of ze nog wat kunnen betekenen. Een betrouwbare en proactieve partner om mee te samen te werken met een sterk persoonlijke aanpak.” 

Dennis Van Cotthem, ervaren finance interim-manager

Misschien denk je bij BDO automatisch aan financiële profielen. Niet onterecht: in alle deelgebieden van het financiële beheer hebben we een ruim aanbod aan vooraf geselecteerde kandidaten. Maar daar stopt het niet. Doorheen de jaren hebben we ons tot een multi-specialist weten te ontwikkelen. Waar we écht sterk in zijn? Profielen die zich toeleggen op Change & Transition Management. Professionals die het hoofd koel houden en weten wat te doen wanneer er moet ingegrepen worden. Zo kan je op ons rekenen voor: 

  • C-levelfuncties in general management, finance, HR, operations, supply chain, aankoop, ICT en sales & marketing
  • Expertfuncties in HR en finance
  • Project en Program Management
  • Change Management
  • Digitalisering en bedrijfstransformatie
  • Efficiëntieprojecten (lean, six sigma,…)
  • Herstructurering, crisis en transitiemanagement 

Na een grondige analyse van de reikwijdte van de opdracht stellen we je na enkele werkdagen maximum 3 kandidaten voor waarvan wij denken dat ze perfect passen binnen de opdracht én je bedrijfscultuur. BDO laat zich bovendien auditeren door sectorfederatie Federgon, waarbij we jaar na jaar de hoogste scores behalen. Om maar te zeggen: onze methode is gecertifieerd.

BDO IM houdt op regelmatige basis de vinger aan de pols, zowel bij ons als klant, als bij de kandidaten. Profielen die we via BDO aangeboden kregen, werden méér dan eens verlengd. BDO IM  ‘leest’ en ‘voelt’ de Telenet- cultuur en weet die perfect te matchen met de relevante kandidaten.”

Peter Vanden Eynden, Vice President Financial Controlling & Tax bij Telenet

Reken op onze flexibele, pragmatische en multidisciplinaire aanpak 

We zorgen er dus voor dat de interim-manager niet alleen heel snel kan starten, maar ook vlot op kruissnelheid geraakt. De duur en intensiteit van de opdracht zijn louter een kwestie van afspreken. Voltijds voor zes maanden: dat kan. Drie dagen per week: dat kan. Een maximum aantal dagen gespreid over een periode van een aantal maanden (in functie van je budget): bespreekbaar. Flexibiliteit neemt vele vormen aan bij BDO.

BDO is bovendien actief in meer dan 160 landen. Dankzij ons wereldwijde netwerk kan je interim-manager dus op elk moment bijkomende kennis en ervaring inroepen. Zowel juridisch, fiscaal als financieel en operationeel. Je bedrijf kan met andere woorden rekenen op een multidisciplinair team, met oog voor je business, je strategie en je doelstellingen. Daarnaast hebben we ook een BDO Academy met een op interim-managers toegespitst opleidingsaanbod.

De samenwerking met BDO loopt vrijwel perfect. Ze geven me voldoende vrijheid en ze challengen mijn ideeën tijdens een opdracht. Zo nodigt BDO IM me geregeld uit om deel te nemen aan hun op maatgemaakte infosessies of seminaries voor interim-managers. Het is ook comfortabel om te weten dat er een grote stevige consulting-groep met een brede expertise achter je staat waarop je eender wanneer kan terugvallen.”

Guy Van Der Celen, CEO ad interim voor unitum Group

Bij BDO staan we voor een pragmatische aanpak: no-nonsense, goed onderbouwd, resultaatsgericht en altijd in lijn met de governance-regels. Financieel transparant, juridisch sluitend, en ethisch correct. Zo mogen we meer dan de helft van onze opdrachten uitvoeren bij bedrijven die reeds eerder klant waren bij BDO Interim Management. Daar zijn we best trots op!

Duurzaamheid staat centraal 

We stellen je voor aan een interim-manager die dankzij jarenlange ervaring en zonder eerst weken te moeten inwerken aan de slag gaat om resultaten te boeken en meteen impact heeft. Opvolging doen we bij zowel klant en als interim-manager. Waar nodig sturen we hier en daar een tikje bij om de doelen en de weg ernaar toe weer op één lijn te brengen. Interim Management is dus geen vluchtig begrip bij BDO. Integendeel, we kiezen liever voor duurzaamheid en denken daarom mee als een partner. 

Het team van BDO IM kent een degelijke senioriteit en maturiteit. Het relationship management is zeer goed, ze communiceren heel transparant. Dankzij hun open communicatielijn blijven zowel ik als de klant als BDO tijdens de gehele opdracht op dezelfde golflengte.”

Frank Van De Putte, senior finance interim-manager

 

interim-manager - Contact

 

Ik heb een interim-manager nodig