• Oracle Cloud EPM Planning

  Creëer accurate and flexibele financiële plannen over alle departementen heen
  en sta paraat voor morgen

Oracle Cloud EPM Planning

Oracle, de nummer 1 oplossing voor planning en budgeting in the cloud

Oracle Cloud Enterprise Performance Management (EPM) Planning, ook wel bekend als Oracle PBCS of Hyperion, is een cloudsoftware die je helpt je organisatie te analyseren, te begrijpen en erover te rapporteren. Van het plannen, budgetteren, en rapporteren van je bedrijfsprestaties tot het consolideren en finaliseren van je financiële resultaten: EPM omvat echt alles. Net daarom is deze software geliefd bij CFO's en finance managers en wordt hij door menig business analisten van verschillende operationele afdelingen in het bedrijf (HR, Sales, Marketing, IT,...) gebruikt.

Oracle Cloud EPM stuurt nauwkeurige, samenhangende plannen doorheen je gehele bedrijf en bereidt je voor op wat komt. De oplossing neemt onzekerheid weg en maakt in de plaats daarvan ruimte voor meer accurate plannen dankzij scenario-modellering, ingebouwde best practices en artificiële intelligentie op een financieel, bedrijfs- en operationeel niveau. Oracle EPM staat bekend voor:

 • Een kortere planningstijd
 • Nauwkeurigere prognoses
 • Diepgaand inzicht in bedrijfsprestaties
 • Automatisering van repetitieve taken

Hoe kan Oracle je budgetteringsproces vereenvoudigen?

In onzekere tijden is het bepalen van het jaarlijkse budget allesbehalve een vanzelfsprekende opdracht. Organisaties moeten zich immers voorbereiden op verschillende ‘wat als’-scenario's en rekening houden met de risico's en opportuniteiten in de bedrijfswereld die deze omstandigheden met zich meebrengen. Het plannings- en budgetteringsonderdeel van Oracle ondersteunt, vereenvoudigt en versnelt het (digitale) budgetteringsproces op basis van één of meerdere variabelen, die makkelijk aan te passen zijn dankzij nauwkeurige verwachtingen voor de volgende begrotingsperiode. Met PBCS kan je:

 • Eenvoudig de meest recente financiële gegevens uit je ERP integreren
 • Een duidelijk dashboard en bijhorende rapporten opstellen voor een snelle gegevensrapportering
 • Toekomstige posities simuleren en plannen
 • Nauwkeurige gegevens en analyses voor je bedrijf genereren om snel specifieke acties te ondernemen en te reageren op veranderende marktomstandigheden.

Waarom kiezen voor Oracle EPM Planning?

Oracle EPM Planning kan je bedrijf op verschillende manieren ondersteunen. De belangrijkste hierbij zijn hulp in je plannings-, budgetterings- en prognoseproces; scenario-modellering; en het plannen van jaarrekeningen en kapitaaluitgaven. Hieronder zetten we de enkele voordelen van Oracle Cloud EPM op een rijtje:

 1. Planning, budgettering en voorspellingen

 • Creëer doelgerichte plannen: krijg onmiddellijk inzicht in je financiële prestaties dankzij interactieve dashboards en rapporten. De planningstechnologie zet je op het juiste pad.  
 • Maak complexe financiële en operationele assumpties, gevalideerd door planningsfuncties, die het risico in je besluitvorming aanzienlijk verlagen

2. Modelleer verschillende scenario’s

 • Stem je bedrijfsstrategie af op de operationele plannen om de waarde te verhogen en de resultaten te optimaliseren.
 • Optimaliseer je kapitaalstructuur door verschillende financieringsopties op te stellen en inzicht te krijgen in de impact van je strategieën op je creditrating en kapitaalstructuur.

3. Plan over alle jaarrekeningen heen

 • Optimaliseer je opbrengsten door dimensies toe te voegen aan financiële prestatie-indicatoren.
 • Plan alle uitgaven in, inclusief die van het personeel en de kapitaalplanning.
 • Analyseer de balans: de resultatenrekening en cash flow. Configureer de industriespecifieke eisen.
 • Bepaal je cashflow op korte, middellange en lange termijn, want cash is king!

4. Plan je uitgaven voor vaste activa

 • Volg de volledige levenscyclus van investeringen door plannen te maken voor nieuwe vaste activa en gebruik te maken van out-of-the-box-berekeningen voor afschrijvingen en amortisatie.
 • Modelleer uitgaven in verband met activa, zoals reparaties en verzekeringen. Automatiseer processen zoals pensioenregelingen, transfers en verbeteringen.
 • Plan immateriële activa in, inclusief afschrijvingen, cash flowplanning en bijzondere waardeverminderingen.
 • Analyseer je kapitaalkosten, inclusief overzichtsrapporten over activa en feitelijke versus planmatige variaties. Ontdek de impact ervan op de cash flow, de balans en de winst-en-verliesrekening per activaklasse en per bedrijfseenheid.

Waarom kiezen voor BDO?

Dankzij onze jarenlange ervaring in complexe implementaties bij een grote verscheidenheid aan bedrijven, begrijpt BDO de industriespecifieke nuances van je activiteiten, processen en bedrijfsbehoeften. We zorgen daarbij ook voor de technische installatie en configuratie van je Oracle EPM Planning platform. Meer bepaald kan je op BDO rekenen voor: 

 • Het aligneren van de financiële strategie met de implementatie van Oracle EPM Planning
 • Een snelle uitrol en onboarding voor onmiddellijke ROI 
 • Een succesvolle en kwalitatieve implementatie, op tijd en rekening houdend met je budget 
 • Een geweldige samenwerking op basis van menselijke connecties 

Dit is hoe BDO het verschil maakt

De juiste mix van technologie en business

Dankzij ons multidisciplinaire team kan je rekenen op sectorervaring en gespecialiseerde kennis op vlak van complexe technische boekhouding, naleving van regelgevingen, integraties en NetSuite om potentiële risico’s te beperken.
 

Een flexibele benadering

We implementeren best practices op een pragmatische manier en passen onze methodologieën aan je specifieke bedrijfsbehoeften aan.

 

Functies die bij je passen

Onze T-shaped consultants hebben een brede kennis, de nodige expertise en sterke coöperatieve competenties. Ze begrijpen je bedrijfsbehoeften en zetten ze om in een effectieve en betrouwbare oplossing. Zo weet je waar je bedrijf vandaag staat en welke richting je uit wil in de toekomst. 
 

Tijdstransparantie 

Niet enkel transparantie is belangrijk, maar ook urgentie. We signaleren struikelblokken zodra ze zich voordoen om snel een oplossing voor te stellen. 


Toegang tot ervaren ressources

Je krijgt toegang tot een uitgebreid (inter)nationaal netwerk dat zich uiterst flexibel opstelt en snel kan schakelen indien nodig. 

 

 

Oracle Netsuite Planning en Budgeting

Heb je Netsuite Cloud ERP al geïmplementeerd? Dan kan je je Netsuite Cloud ERP-oplossing eenvoudig en volledig koppelen aan Oracle Cloud EPM Planning. Deze geïntegreerde oplossing staat ook bekend als Oracle Netsuite Planning en Budgeting (NSPB). Dankzij een standaard naadloze integratie, heb je onmiddellijk toegang tot dezelfde functies van Oracle Cloud EPM Planning, zodat je met je eigen gegevens aan de slag kan.  

Interesse? Of wil je graag meer informatie?

Aarzel niet om contact op te nemen met onze experts.