• 360 STRATEGY SERVICES VOOR KMO’S

    Transformeer je KMO met een veerkrachtige en futureproof strategie

Strategy Services

Onzekerheid over de toekomst dwingt Belgische kmo’s om hun strategie te herbekijken en eventueel aan te om hun concurrentievoordeel in een veranderende omgeving te behouden of te verhogen.

Een nieuwe strategie bepalen, de bestaande herbekijken of alternatieven onderzoeken vraagt echter wel heel wat.

Daar komt dan nog eens de druk van innovatie en digitalisering bij en CEO’s die vaak alleen voor deze uitdaging staan. BDO Strategy & Transformation ontwikkelde daarom een stap-voor-stap aanpak die KMO’s op weg helpt.

Ons waardevoorstel voor KMO-strategieën baseert zich op een verschillend aantal onderdelen zoals een maturiteitstest, strategieplanning en -uitvoering, een gefocuste strategieanalyse en workshops:

  • Een strategiematuriteitsbeoordeling (Strategy Maturity Assessment) helpt je consistentie te creëren tussen het plan van aanpak en de bedrijfsomgeving terwijl je tegelijkertijd het maturiteitsniveau van je strategieproces verbetert. Doelstelling > het formuleren van je plan van aanpak verbeteren
  • Een strategietraject (Strategy journey) helpt je je 3-5-jarenplan te bepalen en een roadmap te ontwikkelen die aangeeft hoe je de nieuwe strategie wil implementeren. Doelstelling > een nieuw/gereviseerd strategisch plan ontwerpen
  • Strategie-uitvoering (Strategy execution) helpt je de juiste manier te vinden om de nieuwe strategie te implementeren. Doelstelling > je strategische ambities realiseren.
  • Een gefocuste strategieanalyse (Focused strategic analysis) laat je specifieke strategische problemen oplossen door strategische tools en frameworks (bv. een lanceringsopportuniteit voor een nieuw product, herpositioneren van dienstverlening) slim in te zetten. Doelstelling > de juiste beslissing maken.
  • Een strategieworkshop is gericht op het lanceren van een nieuwe strategiereflectie door het managementteam te betrekken in eenmalig evenement dat buiten de kantoormuren plaatsvindt. Tijdens deze dag zit je rond de tafel over strategie en de langetermijndoelstellingen. Het is een kwalitatieve teambuilding waarbij je managementcohesie versterkt. We noemen dit ook wel de ‘One Day/Day One’. Doelstelling > een snelle start aanreiken om je nieuwe strategie te bepalen

Onze strategie-experten staan je graag bij in je strategietraject. Klik op onderstaande links voor meer informatie:

Visual strategy services BDO Belgium