• Cybersecurity

    “Bewustzijn omtrent cyberrisico’s is voldoende aanwezig,
    concrete maatregelen om deze te beperken niet.
    Welke acties moet ik echt nemen om voldoende beschermd te zijn?”

Cybersecurity

 

Cybercriminaliteit is big business. En zelfs de kleinste, meest onschuldig lijkende aanval kan zware schade berokkenen aan de reputatie van uw bedrijf, aan de productiviteit, de IT-systemen, enz. Maak u geen illusies: elk bedrijf of elke organisatie (van multinational tot overheidsdienst), groot of klein, wordt ooit slachtoffer. Een incident uitsluiten kan niemand. Ook wij niet. Voorbereid zijn, klaar om de schade maximaal te beperken. Dat is de boodschap.

Waar moet u nu echt van wakker liggen? Van de rechtstreekse schade of van de indirecte gevolgen van een incident? Uw e-commerce die tijdelijk uit de ether gaat? De omzet die u daardoor misloopt? Pijnlijk jawel, maar minder ingrijpend als de reputatieschade op lange termijn bijvoorbeeld. Of nog: het geschonden vertrouwen bij de klanten, de leveranciers of zelfs bij uw eigen medewerkers omdat hun persoonsgegevens te grabbel werden gegooid door een datalek. Trouwens, met de nieuwe Europese privacyregels (GDPR) riskeert u forse boetes als u persoonsgegevens niet correct beschermt.

Cyberrisico-analyse

Uw bedrijf heeft zijn eigen IT-afdeling? Prima. Heeft die voldoende specifieke kennis of ervaring voor een doorgedreven securitycheck of cyberrisico-analyse? Laat staan de tijd om in de diepte na te gaan of uw organisatie en processen op punt staan om een aanval af te slaan? En waar en wanneer u het meest kwetsbaar bent? Onze cybersecurity professionals helpen zoeken naar de meest afdoende maatregelen voor uw organisatie. Geen overkill en kostenefficiënt.

Een externe expert kijkt bovendien met andere ogen naar uw beveiligings- of controlesystemen. En is perfect geplaatst om een ‘vulnerability assessment’ uit te voeren. Samen detecteren we de zwakke plekken bij de servers, werkstations en andere toestellen binnen uw intern netwerk. En maken we uw risico’s meer beheersbaar.

Een pragmatische aanpak

Het probleem is dat cybersecurity een complexe materie is, waarbij het moeilijk is door het bos de bomen te zien: er zijn vele soorten cyberaanvallen mogelijk, en bijgevolg ook veel maatregelen nodig om ons daartegen te beschermen. We kunnen echter niet alles tegelijk doen, want tijd en middelen zijn beperkt. Daarnaast zijn ook de kostprijs, complexiteit en afgedekte risico’s van de maatregelen sterk verschillend.

Daarom stellen we een model met drie maturiteitsniveaus voor: basis, goede huisvader en best practice. Dit model laat toe acties te prioriteren die gezamenlijk een goede bescherming bieden tegen de voornaamste cyberaanvallen. Voor elk maturiteitsniveau biedt BDO een aangepaste dienstverlening aan.

In onze whitepaper “Een pragmatische aanpak voor een betere cyber beveiliging” wordt dit verder beschreven, en wat concreet moet gedaan worden om de voornaamste cyberrisico’s van uw organisatie aan te pakken, waarbij we een pragmatische roadmap naar een betere cyberbeveiliging aanreiken.

U zoekt ook

Onze eigen cybersecurity professionals scherpen hun praktijkervaring continu aan met gespecialiseerde opleidingen – kwestie van cybercriminelen een stapje voor te blijven – en leren bij elke zaak weer bij. Zo beseffen ze heel goed dat cyberveiligheid niet stopt bij technologie. Processen en mensen zijn minstens even belangrijk. Schakel onze expertise daarom ook in

Doe de test