• Process Mining &
    Process Optimization

    “Mijn buikgevoel zegt me dat
    mijn bedrijfsprocessen optimaal
    en gestandaardiseerd verlopen.
    Maar wat zeggen de feiten?”

Process Mining & Process Optimization

U liet alle bedrijfsprocessen tot in de puntjes uitschrijven. Op papier loopt alles als een trein. Geen stap te veel, noch systeemvreemde bypasses. En toch lijkt de doorlooptijd van uw verkoopproces lang en klagen uw medewerkers dat ze kostbare tijd verliezen met nutteloze stappen. Of bereikt 10% of meer leveringen niet tijdig de klant. In zoverre ze al volledig worden gefactureerd… Geef toe, zo kunt u vast ook wel een aantal knelpunten opsommen.

Process mining graaft in de digitale sporen die (automatisch) worden geregistreerd door IT-systemen, de zgn. ‘events logs’ of chronologische registraties van acties in het systeem. Uw databases zijn dus ware schatkamers boordevol procesinformatie. Waarom ze dan niet gebruiken om de werkelijke processen in kaart te brengen, te stroomlijnen? En om knelpunten te identificeren en processen te optimaliseren? 


Op basis van data en feiten

De blauwdruk wijkt vaak af van het ideale proces en voorziet doorgaans niet in veel mogelijkheden om flexibel om te gaan met werkstappen. Zelfs niet binnen maatwerkoplossingen, neen. Bovendien evolueren processen mee met uw business. En bouwen uw medewerkers – met alle goede bedoelingen van dien – alternatieve routes in de systemen. Onze specialisten gebruiken de process mining-motor Disco (van Fluxicon) om die andere wegen te ontdekken. Ze geven u een inzicht in het werkelijke proces versus het beschreven proces. Op basis van feiten en data. Gedaan dus met het buikgevoel.


Verbetertraject

De process mining-analyse graaft veel dieper dan om het even welke ‘menselijke’ aanpak. Zo ontsluit ze informatie die anders zelden tot nooit boven water komt. Informatie waarmee onze specialisten echt aan de slag kunnen om de kwaliteit van uw geautomatiseerde processen en workflow te verbeteren. Met als ultieme doel: een meer efficiënte organisatie. 

procesmining and optimization BDO