• Forensics & Litigation Services

  “Fraude in mijn bedrijf? In proces tegen een klant of leverancier?
  Ik mag er niet aan denken. Hoe kan ik het ergste vermijden?”

Forensics & Litigation Services

De vraag luidt niet of uw bedrijf ooit gehackt of misbruikt zal worden. Wel wanneer en hoe u zal reageren als het gebeurt. In liefst 29,3% van de gevallen is fraude of corruptie te wijten aan gebrekkige interne controle of omdat de afgesproken regels niet of te laks worden nageleefd (20%). Door de eigen medewerkers nota bene. De kosten kunnen enorm zijn. Nog afgezien van de geleden reputatieschade.

We willen u niet de daver op het lijf jagen, maar u kunt nooit genoeg preventief stilstaan bij uw risicobeheer of fraudedetectiesystemen. Niemand wil zijn hard verdiende winst zonder slag of stoot verliezen.

Zwakke plekken en risicobeheersing

Wat voor u waterdicht lijkt, is voor de ‘bad guy’ misschien wel ‘kaas met gaatjes’. Een expert kijkt met andere ogen naar uw beveiligings- of controlesystemen. Een jurist naar andere zaken dan een interne (IT)auditor of dan een financieel expert. Samen detecteren we de zwakke plekken, verfijnen we de controles en maken we uw risico’s meer beheersbaar. Met een programma op maat! Laat u niets wijsmaken, sleutel-op-de-deuroplossingen bestaan niet, leert onze jarenlange ervaring in de meest uiteenlopende domeinen en sectoren.

Onderbouwen en overtuigen

U bracht nog nooit een geschil voor de rechtbank? Zeg nooit nooit. Komt het toch zover – we hopen van niet – weet dan dat het expertenwerk is om een complex schadedossier of -claim te berekenen. Onze pluridisciplinaire teams kennen het boekhoud- en contractrecht en de juridische en arbitrageprocedures als hun broekzak. Zelfs internationaal dankzij ons wereldwijde netwerk.

Uw advocaat mag ons altijd bellen, want met twee (of meer) staat u altijd sterker om de rechter pragmatisch te overtuigen van uw financiële of andere argumenten.

Gespecialiseerde tools en technieken

De experten van ons Forensic & Litigation Support-team scherpen hun praktijkervaring continu aan met gespecialiseerde opleidingen – kwestie van fraudeurs een stapje voor te blijven – en leren bij elke zaak weer bij. Zo beschikken ze vandaag over een rist tools en technieken om issues op te sporen en diepgaand te onderzoeken, zoals

 

 • verduistering van activa;
 • fraude in de jaarrekening;
 • CEO- of identiteitsfraude;
 • belangenconflicten;
 • verdachte transacties;
 • corruptie;
 • industriële spionage;