• Security Awareness & Phishing Training

    “Mijn medewerkers – mezelf incluis – zijn de zwakste schakel
    in onze verdediging tegen cybercriminelen.
    Kan ik ze trainen?”

Security Awareness & Phishing Training

Cybercriminelen zijn vooral uit op financieel gewin of doen aan bedrijfsspionage (89% leert onderzoek). En dat wilt u te allen prijze voorkomen! Maar, geef toe, ook u hebt ook al eens ongewild een verdachte e-mail of bijlage geopend. Wellicht wist uw antivirusprogramma erger te voorkomen. Gelukkig.

Onze ervaring leert dat niet de technologie, dan wel de mensen die de technologie gebruiken het echte mikpunt vormen van cybercriminelen. Meestal raken cybercriminelen binnen via een e-mail aan een fysieke persoon en niet door uw IT-beveiliging te kraken. Mensen vormen de zwakste schakel in uw verdediging. Uw doel moet dus zijn om uw medewerkers bewust en gevoelig te maken voor computerinbraken. Hoe herkennen ze malware, spam of phishing? Hoe reageren ze best op dat soort ‘aanvallen’ of inbraken? Beter: wat mogen ze vooral niet doen? Als expert kijken we met andere ogen naar uw beveiligings- of controlesystemen. Samen detecteren we de zwakke plekken, verfijnen we de controles en versterken we uw afweer. 

Opnieuw naar school

Informatica is een technologisch hulpmiddel om uw bedrijfsdata te beveiligen. De menselijke firewall versterken is een ander aspect. Kunt u uw medewerkers trainen om zich niet te laten misleiden? Ja! Kennis is de beste verdediging. Onze specialisten leggen hen uit hoe ingenieus, gewiekst of drastisch cybercriminelen soms wel te werk gaan. Welke mechanismen ze gebruiken en waarom. Hoe ze hun sporen uitwissen. Die bewustmaking is de eerste, belangrijkste stap in uw afweer.

Eens bewust van de gevaren, focussen we op het juiste gedrag. We leren uw medewerkers de goede praktijken inzake cybersecurity en databeveiliging. Wat is veilig gedrag, wat niet … bij het versturen en ontvangen van e-mails, bij het gebruik van data op een usb-stick, als ze inloggen op open wifi-netwerken, surfen op het net, communiceren via social media, wanneer ze een paswoord aanmaken … Hoe kunnen ze spam, malware, phishing … herkennen. En niet te vergeten: maak ze bewust van het belang om elk verdacht element te signaleren. Ook al heb je een verdachte mail geopend, niets signaleren is de grootste fout die je kunt maken.

Ook onze eigen cybersecurity professionals scherpen hun praktijkervaring continu aan met gespecialiseerde opleidingen – kwestie van cybercriminelen een stapje voor te blijven – en leren bij elke zaak weer bij. Zo bent u zeker dat uw bedrijf ook morgen nog effectief weerwerk biedt tegen indringers.

Wat zoekt u?

  • Security professionals die weten hoe een bedrijf functioneert;
  • Een opleiding om mijn werknemers bewust te maken van de gevaren inzake veiligheid, en hoe te reageren op specifieke situaties en gevaren;
  • Een SWOT-analyse op maat van mijn bestaande cyber- en databeveiliging;
  • Ervaren trainers met focus op de (menselijke) praktijk, geen boekenkennis;