• Third Party Assurance – ISAE3402

    “Mijn dienstenleverancier verzekert me dat alle
    processen compliant en beveiligd verlopen.
    Kan hij dat bewijzen?”

Third Party Assurance – ISAE3402

Activiteiten kunnen uitbesteed worden, risico’s niet. Logisch, maar daarom niet altijd even gemakkelijk. Het is meer dan normaal dat uw klanten het bewijs vragen dat zijn processen en data door u beveiligd en beheerst worden volgens de (soms verplichte) regels van de kunst. Dat kan u aantonen met een zogenaamd ISAE3402-servicecontrolerapport of –certificaat. Vroeger bekend als SAS70.

Als dienstenleverancier heeft u dankzij uw ISAE3402-certificaat een krachtige commerciële troef in handen om uw klanten te overtuigen van de kwaliteit van uw dienstverlening. En dat u alle risico’s onder controle hebt. Zwart op wit.

U hebt het goed begrepen, het ISAE3402-certificaat biedt onmiskenbare voordelen. De certificatie geeft inzicht in alle processen, hoe die processen (en risico’s) worden beheerst en hoe veilig en compliant dat gebeurt in lijn met best practices. Kortom, u biedt zekerheid aan uw klanten, waardoor zij met een gerust gemoed hun processen en data aan u toevertrouwen.

In veilige handen

Stel, u levert diensten (IT, Software as a Service, sociaal secretariaat, asset management, …). Hoe verzekert u uw klant(en) dat ze op beide oren kunnen slapen? Afzonderlijke audits bieden soelaas maar zijn duur en zetten de efficiëntie van uw organisatie onder druk. Bovendien lopen de workload en kosten voor afzonderlijke audits per klant of service snel op – voor u én voor uw klant. Met het ISAE3402-rapport bundelen onze onafhankelijke experten op een gestandaardiseerde manier alle audits in één. Ze geven inzicht in alle processen en de manier waarop u risico’s beheerst en rapporteert.

Rationeel en kostenefficiënt

ISAE3402 is vandaag de internationale standaard voor de certificatie van alle outsourced processen en systemen. Hij werd uitgegeven door de International Federation of Accountants en rationaliseert het aantal audits aanzienlijk.