• SOC2/SOC3 en privacy-attestatie

SOC2/SOC3 en privacy-attestatie

In veilige handen

U hebt het goed begrepen, een TPA-rapport biedt onmiskenbare voordelen. In een snel en verbonden globaal businessklimaat als het vandaag is, is de toegevoegde waarde ervan niet meer te betwisten.  Een attestatie geeft inzicht in de belangrijkste processen, hoe die processen (en risico’s) worden beheerst en hoe veilig en compliant dat gebeurt in lijn met best practices of wettelijke verplichtingen. 

Naast de ISAE3402, rapporteren SOC- en SOC3-attestaties niet over processen vanuit een financieel standpunt, maar eerder over de veiligheids-, beschikbaarheids-, integriteits-, privacy-, en vertrouwelijkheidsdoelstellingen van een organisatie.   

Door een toenemend aantal verplichtingen - bijvoorbeeld de General Data Protection Regulation (GDPR) die in 2018 in voege is getreden – hebben vele klanten vragen rond data privacy en hoe compliance met de wetgeving verzekerd wordt. SOC2 rapporteringen of een toegewijde Privacy attestatie richten zich op deze domeinen. 

Kortom, dit type attestaties zal zekerheid bieden aan uw klanten, zodat zij met een gerust gemoed hun processen en data aan u kunnen toevertrouwen.

Aanvullende informatie