• Third Party Assurance – ISAE3000/ISAE3402/SOC2 Attestatie

    “Als dienstenleverancier worden we geconfronteerd met een toenemende vraag van onze klanten om de kwaliteit van onze processen en beveiligingsmaatregelen te demonstreren. Al dan niet via gedetailleerde vragenlijsten of het toelaten van externe auditors. Hoe kunnen we dit voorkomen?”

Third Party Assurance – ISAE3000/ISAE3402/SOC2 Attestatie

Activiteiten kunnen uitbesteed worden, risico’s niet. Logisch, maar daarom niet altijd even gemakkelijk. Het is meer dan normaal dat uw klanten het bewijs vragen dat hun processen en data door u beveiligd en beheerst worden volgens de (soms verplichte) regels van de kunst. Dat kan u aantonen met een zogenaamd Third Party Assurance (TPA) rapport.

Third Party Assurance BDO Belgium

Onder de noemer van TPA-rapporten vinden we in de praktijk de volgende varianten terug:

  • SOC1 (beter bekend als ISAE3402) met voornaamste focus op financiële dienstverleners - lees hier meer
  • SOC2/3 (rapportering onder de internationale ISAE3000-standaard) van toepassing op verleners van niet-financiële diensten en met een focus op informatieveiligheid - lees hier meer
  • Privacy Attestations van toepassing op eernder welk type dienstverlener - lees hier meer
  • SOC voor cyberrapportering over het beheer van cyberveiligheidsrisico's van organisaties; 
  • SOC voor Supply Chain, relevant voor de productie- en distributiesector.

Als dienstenleverancier heeft u met een TPA-rapport een krachtige commerciële troef in handen om uw klanten te overtuigen van de kwaliteit van uw dienstverlening. En dat u alle risico’s onder controle hebt. Zwart op wit.

Kostenefficiëntie

Stel, u levert diensten (IT, Software as a Service, sociaal secretariaat, asset management, enz.). Hoe verzekert u uw klant(en) dat ze op beide oren kunnen slapen? Afzonderlijke audits & vragenlijsten bieden soelaas maar zijn duur en zetten de efficiëntie van uw organisatie onder druk. Bovendien lopen de workload en kosten voor afzonderlijke audits per klant of service snel op – voor u én voor uw klant. Met het TPA-rapport bundelen onze onafhankelijke experten op een gestandaardiseerde manier alle audits in één. Ze geven inzicht in alle processen en de manier waarop u risico’s beheerst en rapporteert. Dit alles in een toegankelijk en leesbaar rapport dat inspeelt op zoveel mogelijk, zoniet alle, vragen van jullie klanten.
 

TPA BDO

Aanvullende informatie