• Veiligheidsconsulent &
  Data Protection Officer

  “Mijn veiligheidsconsulent moet 40% van zijn tijd
  besteden aan informatieveiligheid. Is dat te veel of te weinig?
  En wat moet hij dan juist doen?”

Veiligheidsconsulent & Data Protection Officer

Veilige data en informatie zijn minder een plicht dan wel een opportuniteit. Dat is alvast de visie en aanpak van onze veiligheidsconsulenten. Een waterdicht privacybeleid behoedt uw bedrijf of organisatie voor verlies, diefstal en oneigenlijk gebruik van persoonsgegevens. En dat (reputatie)risico wilt u niet lopen, toch?

Akkoord, u hebt weinig keus. De overheid verplicht dat elke organisatie die persoonlijke gegevens beheert en uitwisselt een veiligheidsconsulent aanstelt. Bovendien moet die gemiddeld 40% van zijn tijd besteden aan informatieveiligheid. Dat is inderdaad niet weinig, noch goedkoop. Maar het loont zeker als u het (kosten)efficiënt en doordacht aanpakt. Ook als u intern moeilijk een geschikte kandidaat vindt.

Op maat en pragmatisch

De veiligheidsconsulenten van BDO werken voor veel organisaties. Dus waarom zouden ze het warm water opnieuw uitvinden als ze de best practices voor gelijkaardige risico’s en vereisten kunnen delen? We passen ze trouwens toe op maat van uw vraag. Heel pragmatisch en onafhankelijk bovendien. De ISO27001-norm voor informatieveiligheid, waarnaar de overheid refereert, mag dan wel bijzonder formalistisch zijn, onze aanpak biedt een eenvoudig, transparant en professioneel inzicht in de risico’s van uw organisatie. Met als bottomline een concreet en beheersbaar actieplan.

Wat zoekt u?

 • Een (externe) veiligheidsconsulent, omdat het moeilijk is intern geschikte kandidaten te vinden?
 • U hebt al een interne veiligheidsconsulent. Maar nog geen risico-analyse of veiligheidsplan?
 • U wilt de risico’s in verband met dataprivacy binnen uw organisatie pragmatisch in kaart brengen? En een concreet en beheersbaar actieplan uitwerken?