• Innovatie

    Wat is verstandig innoveren terwijl alles rondom ons tegen een razendsnel tempo evolueert?

De moderne economie brengt de oude uit evenwicht en zet het thema innovatie almaar hoger op de agenda van het bedrijf, groot en klein. Dat verbaast niet als je weet dat een innovatietraject gepaard gaat met de nodige veranderingen en dito investeringen.

De vraag die elke bedrijfsleider, en wellicht ook jou, vandaag wakker houdt, luidt: ‘Hoe maak ik een verstandige keuze uit de rist mogelijkheden, elk met zijn voordelen en risico’s? En hoe zet ik die keuze uit tegen de verwachtingen in de tijd?’ En met ‘verstandig’ bedoelen we tegelijk dat het niet altijd gemakkelijk is om in te schatten welke innovaties toepasbaar en beheersbaar kunnen zijn voor jouw bedrijf of organisatie.

Ontdek innovatiekansen

Hoe kijk jij naar de opportuniteiten van de nieuwe trends – met andere woorden: hoe kies je uit de vele mogelijkheden, wanneer en hoe snel? Hoe ontdek je innovatiemogelijkheden waarvan je niet eens wist dat ze bestonden? Maar die wel aansluiten bij jouw (nieuwe) activiteiten en binnen jouw bereik liggen. Geen eenvoudige oefening zonder de steun van ervaren experten.

Natuurlijk hebben wij de waarheid niet in pacht. We kennen wel de sector, hebben de ervaring en skills om je innovatiemindset en -vaardigheden te helpen ontplooien of aan te sterken. En om het momentum te grijpen als het er is. En, in partnership met de innovatiecampus van Living Tomorrow  maken we, samen met het ecosysteem van deelnemers, mogelijke innovaties tastbaar en inzichtelijk. Zo scherpen we dankzij co-creatie uiteindelijk jouw innovatiekracht aan.

Verzeker je toekomst

Steeds meer bedrijven beseffen – gelukkig – dat ze hun klassieke lineaire innovatiestrategie (research > development > engineering > uitrol/manufacturing) best bijsturen via een open, genetwerkte en multidisciplinaire aanpak. Evenveel bedrijven blijven echter innovatieblind. Vaak onbewust. Ze lijden aan het zogenaamde ‘not invented here’-syndroom en pikken baanbrekende ideeën of kennis uit de buitenwereld moeilijker op. Jouw vermogen om externe kennis te absorberen, is echter bepalend voor je innovatiesucces.

Die open blik stimuleren en nieuwe horizonten verkennen is exact wat onze experten bereiken. We helpen je om voorbij de gekende grenzen te kijken, om innovatiekansen te ontdekken op onbekend terrein, om hun meerwaarde voor je bedrijf en al zijn stakeholders correct in te schatten, … Kortom we inspireren en helpen het innovatiedenken te verankeren in een operationeel en financieel haalbaar model. Duurzaam bovendien en ESG-compliant.

Kennis en oplossingen

Uit ervaring met innovatietrajecten bij klanten weten we dat een innovatieproject bedoeld om een deelprobleem aan te pakken, vaak tot het inzicht leidt dat er meer voordeel in andere domeinen valt te rapen. Dan is het zaak alert en wendbaar de initiatieven bij te sturen richting die activiteiten met meer potentieel.

Makkelijker gezegd dan gedaan. Een ‘one size fits all’-mirakeloplossing bestaat immers niet. Wel inspiratie op maat. Door het samenbrengen van ervaren specialisten. Daar zijn we sterk in. Professioneel en pragmatisch. Persoonlijk, betrokken en haalbaar. En – belangrijk ! – rekening houdend met het innovatievermogen en de sterktes (en zwaktes) van je bedrijf of organisatie.

Als multidisciplinair innovatieteam overleggen we bovendien voortdurend met de collega’s die gespecialiseerd zijn in verschillende sectoren en specifieke domeinen, zoals finance, fiscaliteit, arbeidsrecht, technologie, cybersecurity …