• Finance

    De wereld van de CFO

Finance

De CFO van morgen is ongetwijfeld een ‘digitale CFO’. Met dien verstande dat digitalisering veel meer inhoudt dan hier en daar een nieuwe IT-tool invoeren – waarvan de resultaten achteraf vaak frustreren. Herkenbaar? Dan is het tijd om echt door te zetten, ook al maakt technologie geen deel uit van jouw ‘natuurlijke’ metier.

Doorgrond jij bijvoorbeeld al de kracht van artificiële intelligentie (AI) of machinelearning? De toekomstgerichte finance-expert weet dat er AI bestaat die bijzonder nuttig kan zijn binnen zijn domein. Hij begrijpt bovendien wat die technologie voor zijn doelstellingen kan betekenen. Zonder dat inzicht kun je niet meer dromen. Geloof ons vrij.

De ervaring leert trouwens dat veel finance-afdelingen nog lang niet diep genoeg gaan opdat de digitalisering ook significant effect zou hebben op de effectiviteit, efficiëntie en strategische waarde van wat ze doen. Terwijl het net de meest performante CFO’s zijn die de stromen en kwaliteit van hun data beheersen en proactief beheren. Die op basis van een mix van betrouwbare (!) data uit verschillende hoeken (financieel, operationeel, marketing, …) zinvolle analyses kunnen maken waarmee het bedrijf echt aan de slag kan om de rentabiliteit te verbeteren en toekomstige cashflows te genereren.

 Combineer de juiste ins en outs

Voor de CFO schuilt de kracht van de technologie in de geoliede combinatie van operationele en financiële data. Weet bijvoorbeeld dat je dankzij technologie vandaag ook minder of niet-gestructureerde data, zoals tekstgegevens of visuele data, in je analyses en rapportage kunt verwerken. Moet je daarom zelf kunnen programmeren? Neen, maar je moet je wel kunnen inleven in de wereld van de technologie om de juiste oplossing voor de juiste finance-toepassing uit te kunnen rollen. En uiteindelijk de beoogde kostenreductie en waardecreatie te bereiken

Kortom, de tijd is rijp om oude waarheden en routines te vergeten en over te schakelen naar een geïntegreerd, geavanceerd data- en financieel beheer. Een beheer dat aan de nieuwe digitale uitdagingen voldoet en tegelijk de workload en middelen tot een minimum beperkt.

Om te toetsen of je met de bestaande resources en strategie die doelstellingen kunt bereiken, ontwikkelden onze experten het ‘Office of the CFO’, een 360° performantiescan op maat van de CFO.