• Innovationlab @ Living Tomorrow

    Hoe ziet mijn onderneming er binnen 10 jaar uit? Wat doen we best om relevant te blijven in de markt?

Innovationlab at Living Tomorrow

Niemand kan de toekomst voorspellen. Maar iedereen weet dat je je organisatie of onderneming moet voorbereiden wil je ook morgen nog relevant zijn – lees: overleven – in de markt. Vraag is hoe jouw bedrijf dat best doet? Tijdens een tweedaagse innovatieworkshop reiken experten van BDO Innovatielab en Tomorrowlab je strategisch houvast en praktische (en haalbare) handvatten.

Hoe zal mijn onderneming eruitzien binnen pakweg 10 jaar? Beter, hoe wil ik dat men in 2030 naar mijn organisatie kijkt? Nog beter, hoe zou mijn bedrijf tegen dan moeten evolueren om relevant te blijven in de markt? Doe ik gewoon verder zoals ik vandaag doe of bereid ik mij best nog beter voor op de toekomst? De antwoorden liggen niet voor het rapen, maar tijdens de tweedaagse innovatieworkshop reiken experten van BDO Innovatielab en Tomorrowlab je strategisch houvast aan en praktische (en haalbare) handvatten.

Samen met jou en je managementteam zoeken we naar antwoorden op vragen als:

  • Moet ik mijn businessmodel bijsturen om onze markt- en concurrentiepositie te vrijwaren en onze rentabiliteit te verzekeren?
  • Zullen onze producten en markten aantrekkelijk blijven op langere termijn?
  • Wat is de impact van de digitalisering op mijn onderneming en sector? Staan we voor een onvermijdelijke disruptie?
  • Welke meerwaarde kunnen technologieën ons leveren en waarmee zijn mijn concurrenten bezig?
  • Hoe halen we meer uit onze data? Is data deel van ons businessmodel?
  • Zal de marktbeweging van ‘Product’ naar ‘As-a-Service’ ook onze business beïnvloeden?

Innovatieworkshop op jouw maat

De experten van BDO Innovatielab en Tomorrowlab begeleiden jou en je managementteam tijdens de twee workshopdagen. Lijkt dat je niet haalbaar, dan passen we de formule of het programma aan tot bijvoorbeeld één dag. Laat ons weten wat voor jou en je team kan.

De innovatieworkshop – in zijn onaangepaste formule – telt twee luiken:

  • In het luik ‘strategie’ nemen we de strategische visie van je onderneming onder de loep. Met als insteek de (potentiële) toekomstige ontwikkelingen en evoluties van de sector en markten waarin jouw bedrijf actief is. En van de noden van je (toekomstige) klanten. Bij deze strategische oefening passen we het businessmodel-canvas toe op jouw onderneming.
  • In het luik ‘technologie’ verdiepen we ons in de impact van nieuwe technologieën op jouw organisatie. Wat zijn de meest recente of opkomende trends in de sector? Oplossingen waarmee ook de concurrentie al aan de slag is.

 

 

Van analyse en inzicht naar strategisch plan

Na de tweedaagse workshop weet je voor welke uitdagingen je onderneming staat. Maar hoe moet het nu verder? In het vervolgtraject toetsen we de strategische visie en nieuwe inzichten en ideeën aan een grondige realitycheck.

Anders gezegd, we gaan na hoe haalbaar alles wel is. Financieel, technologisch, … maar ook op het vlak van menselijke resources en aanwezige knowhow, kennis en ervaring.

Alle resultaten verwerken we samen tot een (haalbaar) strategisch plan en roadmap richting toekomst.

Wees gerust, geen theorie om de theorie. Wel een hands-on stappenplan waarmee je de volgende dag al aan de slag kunt. The proof of the pudding is in the eating!

Werken aan je toekomstplan

Klaar om in actie te schieten? Om werk te maken van je toekomstplan? Wil je een vrijblijvend gesprek over een innovatieworkshop voor jouw organisatie? Neem dan contact op met Koen Claessens.