• Nieuwe technieken en technologieën

    Meer doen met data, slimmere software en artificiële intelligentie

Nieuwe technieken en technologieën

Nieuwe technieken doen versneld hun intrede in de onze samenleving. Zowel in de privésfeer als in de zakelijke en economische werkelijkheid. Vandaag, en morgen zeker, zullen nog performanter databeheer en -verwerking met ingebedde algoritmes en artificiële intelligentie de mens en bedrijven almaar beter ondersteunen en efficiënter maken. Betaalbare en steeds krachtigere computersystemen kunnen dankzij kwantumcomputers nog meer aan. Slimmer wordende software maakt taken minder eentonig of belastend. Autonoom rijdende, varende of vliegen drones doen hun intrede.

Niet alleen in de reële wereld maar ook in de virtuele werkelijkheid staan we op de vooravond van grote doorbraken. Dankzij toepassingen in de virtuele realiteit (VR) met onder meer ‘digital twin’-modellen en applicaties in het metaverse (het virtuele universum) voor opleiding, entertainment, … zullen mensen anders gaan leven, wonen en werken.

Om het met een allesomvattend cliché te zeggen: technologie, wanneer inzetbaar en haalbaar, is onvermoeibaar, accuraat, betrouwbaar, snel, loyaal voor je bedrijf en kan aangenaam, verlossend, uitnodigend, helend, bevrijdend zijn voor het individu. En dat is goed nieuws!

Voorbij je eigen horizon

Wie als ondernemer de technologische mogelijkheden niet optimaal benut, laat staan oog heeft voor de toekomstige ontwikkelingen, mag er donder op zeggen dat de pijplijn van zijn klanten, leveranciers, en wellicht ook (toekomstige) medewerkers zal opdrogen.

Hoe verzilver je nu best de technologische vooruitgang en nieuwe technische mogelijkheden in jouw businessmodel? Les één: doe aan zelfreflectie en stel je businessstrategie en de operationele uitrol in vraag. Les twee: toets de potentiële einddoelen aan de inspanning en middelen die de realisatie zullen vergen. En … weet waar obstakels en hindernissen kunnen opduiken. Les drie: doe dat samen met collega-bedrijfsleiders, sectorgenoten, experten consultants, … Kijk met andere woorden voorbij je eigen horizon. Laat je inspireren en indien gewenst bijstaan.

Creatief, veilig en realistisch

Waar begin je? Dat zoeken we samen met jou uit. Vertrekkend vanuit jouw huidige situatie, jouw plannen en jouw specifieke sector. Tegelijk laten we ons inspireren door de best practices in andere sectoren. Geen technologie om de technologie. Wel creatief, veilig en met beide voeten op de grond. We vertrekken uit de businessstrategie en realiseren een werkbaar model dat we vervolgens helpen uitrollen.

Onderweg nemen onze experten – in tal van domeinen die elkaar voortdurend kruisbestuiven – zoveel mogelijk zorgen weg. Bijvoorbeeld door processen te automatiseren of data-integratie. Of nog door specifieke kennis en knowhow aan reiken zolang je dat nodig of zinvol vindt.