• Internationale fiscale begeleiding

  “Ik wil 100% focussen op mijn internationale groei.
  De zorg over de fiscaliteit laat ik liever over aan experten.
  Ieder zijn vak.”

Internationale fiscale begeleiding

Bent u klaar voor de grootste internationale fiscale omwenteling sinds decennia?

Lokaal, regionaal en nationaal is de fiscale wetgeving al complex. Het wordt nog veel moeilijker om de juiste beslissingen te nemen wanneer u zaken doet met of in het buitenland dan wel van plan bent dit te gaan doen. Dan spelen immers ook Europese en internationale fiscale spelregels:

 • Bent u zeker dat u op de hoogte bent van de fiscale gevolgen en aan alle fiscale verplichtingen voldoet?
 • Of dat u alle juridische en fiscale opportuniteiten benut?
 • Kent u de impact van de meest omvangrijke internationale fiscale omwenteling sinds decennia (“BEPS”) op uw business?
 • Weet u wat de impact is van een verhuis naar het buitenland of naar België?

U streeft naar een duurzame internationale fiscale begeleiding

Onze internationale belastingspecialisten hebben alle expertise in huis om Belgische cliënten en entiteiten in het buitenland te begeleiden bij hun internationale belastingvraagstukken.

Deze vraagstukken kunnen betrekking hebben op holding en financiering,  supply chain, intellectuele eigendomsrechten, internationale tewerkstelling, grensoverschrijdende herstructureringen, onroerend goed, internationale successie en overdracht.

Met respect voor grenzen. Onze experts begrijpen en maken optimaal gebruik van de fiscale regelgeving in de verschillende landen of jurisdicties. Dit hoeft geen agressieve fiscale spitstechnologie te zijn, integendeel. Niemand wil de reputatie van zijn bedrijf op het spel zetten. We gebruiken onze energie om alle evoluties in de fiscale regelgeving en rechtspraak nauwgezet te volgen. Wij vertalen de fiscale wetgeving naar op maat gesneden maar vooral pragmatisch advies. U bent verzekerd van constante partner dedication op hoog niveau.

Misschien wil u de coördinatie van uw globale tax compliance uitbesteden. BDO beschikt over de technologie en de tools om uw compliance wereldwijd te monitoren.

Up-to-date informatie en kennis maken uw fiscale planning duurzaam. Werkbaar en correct. En… het biedt zekerheid en gemoedsrust.

Meer dan 10.000 belastingspecialisten in meer dan 150 landen

Dankzij ons wereldwijde netwerk beheerst BDO de fiscale regels in meer dan 150 landen. Voor een aantal landen hebben we zelfs speciale Country Desks (US, VK, Nederland, Frankrijk, Duitsland en China) Ons multidisciplinair team van internationale fiscalisten toetst wat u doet aan de huidige en ‘toekomstige’ fiscale wetgeving. En stuurt bij op maat van uw risicoprofiel en activiteiten. Uiteraard in overleg met uw accountant, bedrijfsrevisor of andere partners.

BDO helpt u bij wat u zoekt

 • Internationale fiscale compliance en advisering
 • Transfer pricing
 • Indirecte belastingen
 • Grensoverschrijdende verhuis particulieren (fiscaal, sociale zekerheid, arbeidsrechtelijk)
 • Familiale vermogensbegeleiding

Zet uw business op het juiste buitenlandse spoor

Door de wereldwijde bundeling van kennis en regelmatig overleg, beschikken wij over essentiële informatie en ervaring en volgen wij de internationale fiscale ontwikkelingen dagelijks op. Wij nodigen u uit onze periodieke nieuwsbrief World Wide Tax News te downloaden.