• Lokale fiscale begeleiding ondernemingen

  “Volgens mijn accountant betaal ik nooit te veel belastingen. Puik werk, maar is dat wel een duurzame positionering op lange termijn? Hoe speel ik in op de uitdagingen van morgen?”

Lokale fiscale begeleiding ondernemingen

Duurzaam & Persoonlijk

De fiscale wetgeving wordt jaar na jaar complexer. Dat is geen echt nieuws. Wat wel (relatief) nieuw is, is dat de nationale spelregels steeds vaker bepaald wordt door internationale belastingsregels, het streven naar fiscale transparantie en hoe duurzaam de fiscale strategie – en risicomanagement van een bedrijf is. Het is niet eenvoudig om met al deze uitdagingen het hoofd te bieden en de risico’s, kosten en administratie onder controle te houden. Misschien reken je op de hulp van je accountant, maar vraag je je af of hij of zij wel de Europese en internationale regels even goed beheerst als de lokale, regionale en nationale? Bovendien heeft hij/zij wellicht (veel) meer omhanden dan enkel je fiscaal beleid in een gezond evenwicht houden.

Fiscale vraagstukken gaan in beginsel om cijfers en regels. Maar bij BDO kijken we verder. Wij beseffen dat het om de mensen achter de vraagstukken gaat. Bij elk fiscaal vraagstuk waar je privé of je onderneming mee geconfronteerd wordt, kan je rekenen op onze kennis en expertise. Maar vooral op onze persoonlijke betrokkenheid op langere termijn. Vanuit deze persoonlijke relatie behartigen wij graag je belangen en zorgen we dat de posities die je inneemt verdedigbaar en futureproof zijn.

We zoeken duurzame oplossingen op lange termijn. Wij vertalen de fiscale wet- en regelgeving naar op maat gesneden advies voor je persoonlijke of zakelijke situatie. Werkbaar en efficiënt. Correct ook, geloofwaardig en duurzaam voor je organisatie of bedrijf.

Meer dan 100 Belgische belastingconsulenten en juristen voor je privé- en professionele belangen

Net omdat de Belgische fiscaliteit zo complex is en de regels om de haverklap veranderen, biedt dat opportuniteiten. Op voorwaarde dat de fiscale begeleiding steunt op een brede praktijkervaring en de juiste inzichten in elk aspect van de – toch wel – gevoelige materie. Niemand zet de reputatie van zijn bedrijf op het spel. Ook wij niet!

Ons multidisciplinair team van fiscalisten - generalisten én experten in specifieke fiscale disciplines -brengt oplossingen waar je ze niet altijd verwacht. Bijvoorbeeld op het raakvlak tussen je persoonlijk en professioneel vermogen. Uiteraard in overleg met je accountant, bedrijfsrevisor of andere stakeholders. Op maat bovendien.

Ook in het buitenland, voor wie wil groeien voorbij onze landsgrenzen. Dankzij ons wereldwijde netwerk, dat zich uitstrekt over 167 landen, beheerst BDO de fiscale regels in de meeste landen ter wereld. Je krijgt er duidelijk advies over alle aspecten die bij een buitenlandse expansie komen kijken. Onze 91.000 medewerkers die werken vanuit ongeveer 1.660 kantoren werken samen aan één doel: onze klanten van een uitzonderlijke service voorzien.

BDO staat je bij in bij wat je zoekt

 • Opstart van je activiteiten
 • Fiscale verplichtingen
 • Fiscale controles (en doorheen de fiscale procedure)
 • Beheer en rapportering van fiscale risico’s
 • Ontwikkeling van een duurzame fiscale strategie
 • Aanvraag van voorafgaande beslissingen (rulings);
 • Advisering inzake verschillende tax incentives
 • Bedrijfsorganisatie (fusie - splitsing)
 • Tax due diligence en pre- en post acquisitie ondersteuning/integratie
 • Pensioenadvies
 • Tax accounting

Specialisaties op vlak van fiscale begeleiding

Bij BDO kan je ook terecht voor fiscalisten gespecialiseerd in een specifiek vakgebied:

 • Indirecte heffingen: ondersteuning bij familievermogen zoals erfrecht, huwelijksvermogensrecht, schenkings- en successierechten en andere gerelateerde fiscale regelgevingen 
 • Ondersteuning bij internationale belastingen
 • Internationale mobiliteit: fiscaal en juridisch advies op vlak van internationale tewerkstelling
 • Transfer pricing
What's new at BDO
Nieuws
Bekijk al het nieuws