• Een website van BDO_BE
  • Select language: NL FR EN 
  • Digital Vendor & Software Selection

    “Begrijpen en weten wat je vraagt is cruciaal voor een professionele en duurzame selectie van leveranciers” – Sarra Hedhili

    MAAK EEN AFSPRAAK

Heb jij de juiste IT-oplossingen om je bedrijfswerking te ondersteunen?

Heb je de juiste hulpmiddelen om je medewerkers te ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden? Ken je de verschillende oplossingen die op de markt beschikbaar zijn om je bedrijf te ondersteunen? Kies je best voor off-the-shelf software of eerder voor een op maat gemaakte oplossing? Hoe stel je de juiste vragen aan de mogelijke leveranciers van oplossingen? Hoe bepaal of onderhandel je over de juiste prijs? Hoe vermijd je een vendor lock-in? En hoe maak je uiteindelijk je beslissing?

Als je digitale strategie duidelijk is, is het belangrijk om de juiste partijen in te schakelen om je plan van aanpak te realiseren. Een goede inkoopstrategie, afgestemd op je organisatie en de markt, is cruciaal om de juiste oplossingen voor je uitdagingen te selecteren en tot het economisch meest voordelige resultaat te komen dat aan de vastgestelde eisen voldoet. Een verkeerde inkoopstrategie kan gevolgen hebben voor de rest van je project.

 

Hoe kunnen wij jou helpen?

Wij begeleiden je organisatie in het gehele proces: van het opstellen van de (technische) specificaties en voorwaarden tot de aanbesteding van de opdracht aan één of meerdere leveranciers. We maken digitale plannen voor complexe projecten, waaronder ERP-oplossingen voor publieke en private organisaties.

Onze multidisciplinaire teams brengen de behoeften van je organisatie mooi in kaart. Deze behoeften worden vertaald in gedetailleerde documenten die gebruikt worden in de volgende stappen van het proces, bv. selectiecriteria en criteria voor de beoordeling van leveranciers. Door een marktverkenning wordt er dieper ingegaan op welke oplossingen er in de markt beschikbaar zijn en hoe deze kunnen passen in de behoeften van jouw organisatie.

We contacteren de mogelijke leveranciers voor een offerte die consequent en onafhankelijk geëvalueerd wordt. Er worden demo's georganiseerd om een beter beeld te krijgen van de aangeboden oplossing en indien nodig kan een POC (proof of concept) aan de leveranciers gevraagd worden. Deze aanpak zal resulteren in de selectie van de juiste software en de juiste leverancier voor je organisatie. Je krijgt toekomstgerichte oplossingen samen met een digitale leveranciers- en softwareselectie die rekening houden met de markt, toekomstige evoluties, de digitale strategie en de behoeften van je (toekomstige) organisatie.

Welke resultaten mag je verwachten?

Dankzij de sterke en diepgaande kennis van onze experts helpen we je bij het vinden van de best passende oplossingen voor de huidige en toekomstige behoeften van je organisatie.

 

 

Zin in een echt gesprek?

Wil je meer weten over onze Vendor Selection diensten of ben je zelf op zoek naar innovatieve oplossingen? Neem contact op met één van onze collega's. Wij helpen je graag verder.

MAAK EEN AFSPRAAK

Our Experts


SARRA HEDHILI
Expert
BDO BelgiumRENAAT TOPPETS
Expert
BDO Belgium