• Een website van BDO_BE
  • Select language: NL FR EN 
  • Program Management & Governance

    “Goed bestuur is een belangrijk en noodzakelijk onderdeel van je project management, net zoals het zorgen voor je mensen” – Else De Ridder

    MAAK EEN AFSPRAAK

Heb je IT-projecten die buiten je budget gaan? Hebben je medewerkers moeite om zich aan te passen aan de softwareoplossingen die je gekozen hebt?

Jouw digitale transformatie vereist voortdurende inspanningen van verschillende partijen om de tevredenheid van je klanten en medewerkers te behouden. Bovendien wil je dat projecten op tijd, binnen het budget en volgens de gestelde normen worden uitgevoerd. Dit kan niet zonder goede afspraken en methodes voor project- en/of programmamanagement.

 

Hoe kunnen we je helpen?

Je kan rekenen op onze expertise en jarenlange ervaring in business-IT alignment projecten om elk programma of project voor je digitale transformatie te beheren. Wij hebben onze aanpak opgebouwd volgens internationaal erkende programma- en projectmanagementnormen. We zetten projectorganisaties op, inclusief projectmanagementbureaus, en leveren gestructureerde rapporten over het project aan je organisatie.

Een digitale transformatie brengt altijd verandering met zich mee, maar mensen zijn daar niet altijd even blij mee. Met een goed doordachte change management aanpak kunnen veranderingen een manier zijn om je medewerkers meer te betrekken bij je organisatie. Een positieve benadering waarbij de sterke punten van iedereen worden gewaardeerd, zal niet alleen helpen om de verandering succesvol door te voeren, maar zal ook je bedrijf op lange termijn versterken. Onze gestructureerde methodologie omvat stakeholderanalyse, impactanalyse, veranderings- en succesplannen. We kunnen verschillende methodologieën gebruiken zoals Appreciative Inquiry, ADKAR, Prosci, Agile...

Je organisatie heeft ook een goed bestuur en de juiste mechanismen nodig om te slagen in je digitale business. In onze projecten gebruiken we de vier hoofdpijlers van governance:

  • Transparantie: hoe communiceer je goed over de structuur van je organisatie.
  • Accountability: het handhaven van prestatiedoelstellingen voor managers zorgt ervoor dat de juiste mensen de juiste, efficiënte beslissingen nemen.
  • Stewardship: communiceren naar je werknemers en stakeholders dat je organisatie in hun belang wordt geleid.
  • Integriteit: een cultuur ontwikkelen en in stand houden waarin ethisch gedrag en naleving van de wet centraal staan.

Optimale communicatie is de sleutel tot het uitvoeren van een succesvol programma, project, verandering of digitale transformatie. Wij stemmen onze communicatie af op de omvang en complexiteit hiervan. Iedere stakeholder op het juiste moment van de juiste informatie voorzien, verwachtingen managen en de juiste communicatiekanalen voor de juiste groep mensen gebruiken, kan een enorm verschil maken in de slaagkans van je project.

Onze experts hebben de nodige expertise en ervaring in digitale transformatieprojecten om je te ondersteunen met Quality Assurance. Bij de start van het project/programma worden specifieke en meetbare standaarden afgesproken met de verschillende leveranciers. Gedurende het hele project/programma worden die normen systematisch geverifieerd. We rapporteren regelmatig over de resultaten van onze kwaliteitsanalyse en doen waar nodig voorstellen voor verbeteringen.

 

Welke resultaten mag je verwachten?

Je projecten worden op tijd en binnen het budget opgeleverd met de juiste scope. Ofwel door het ondersteunen en coachen van je business performance manager of door het leveren van een project core team dat je helpt je project of programma te realiseren. Onze collega’s zijn experts in het opzetten van de juiste governance voor je project of programma met duidelijke communicatie, expertise en een doordachte aanpak op maat van jouw organisatie.

 

Zin in een echt gesprek?

Wil je graag meer weten over onze Program Management & Governance diensten? Neem contact op met een van onze collega’s. We helpen je graag verder.

MAAK EEN AFSPRAAK

Our Experts


ERIC DUCHESNE

Expert
BDO BelgiumELSE DE RIDDER

Expert
BDO Belgium