• Een website van BDO_BE
 • Select language: NL FR EN 
 • Supply Chain Management

  “De gegevens die je van postduiven kan halen zijn maar beperkt…”

  VRAAG EEN DEMO AAN

Wil je je logistieke processen digitaliseren maar weet je niet waar te beginnen?

Misschien kan de implementatie van een softwaretool voor complexe logistieke offertes je wel helpen?

Het logistieke landschap verandert door de digitalisering van de supply chain. Hierdoor wordt meer en meer innovatie en technologie gebruikt, wat goed is voor kostenvermindering, risicobeperking en de ontwikkeling van meerdere lokale exploitanten en complexere end-to-end logistieke serviceproviders.

Deze serviceproviders bieden logistieke oplossingen van deur tot deur die de modale verschuiving naar andere vormen van vrachtvervoer, zoals spoor, water, lucht en niet-gemotoriseerd traditioneel wegvervoer, mogelijk maken. Deze alternatieve vervoerswijzen hebben dan weer een positieve invloed op luchtverontreiniging, verkeersongevallen en files.

 

Hoe kunnen wij jou helpen?

Eerst analyseren we de bedrijfsprocessen die gelinkt zijn aan de logistiek en het transport van je organisatie om je waardevolle inzichten te geven.

Digitale platforms worden door organisaties gecreëerd om deze intermodale vormen van trasport, magazijnen en expedities met elkaar te verbinden en te integreren. Voor de implementatie van zo'n digitaal platform hebben wij de juiste experts in huis om je te ondersteunen tijdens en na het implementatieproces.

BDO heeft een partnerschap met Globis, een modern, flexibel Quote-to-Cash-platform dat complexe logistieke aanbiedingen berekent, plant, uitvoert en factureert. De verkoop en implementatie van Globis gebeurt door resellers.

 

Wat voor resultaten mag je verwachten?

Onze logistieke implementatie-experten helpen jou met het implementeren van software die je de volgende voordelen biedt:

 • In het softwaresysteem kunnen intermodale transport-, opslag- en forwarding-activiteiten gemakkelijk met elkaar samenwerken en uitbesteed worden aan verschillende modaliteiten door de interne en externe uitvoering te volgen, zelfs met diensten met toegevoegde waarde. Deze informatie-uitwisseling geeft je een uniform en multimodaal beeld van de klant en zijn bestelling over de verschillende lagen van dienstverlening heen.
 • Je transport behaalt maximale winst tegen de laagst mogelijke kosten dankzij supply chain management en supply chain optimalisatie. Deze omvatten de ontwikkeling en ondersteuning van de strategie en het zo efficiënt en economisch mogelijk sturen van complexe logistieke processen.
 • Dankzij contractbeheer op meerdere niveaus worden verkooporders automatisch gekoppeld aan de juiste voorwaarden en worden beslissingen bijna automatisch genomen. Deze 'zero-touch' administratie vermindert de druk op je ondersteunde diensten nog verder.
 • Alle onderdelen van je bedrijfsorganisatie, van operatieplanning tot verzending en levering, werken samen via een supply chain planning. Die planning houdt het proces van het voorspellen van de vraag, het organiseren van de levering van materialen en componenten om aan die behoefte te voldoen, en het coördineren van verkoop, productie, marketing en distributie in stand.
 • Je factureringsprocessen worden automatisch uitgevoerd en zijn gebaseerd op formele contractvoorwaarden en gedetailleerde berekeningen van de verkoopcijfers. Hiermee kunnen klanten en onderaannemers uiteindelijk zelf hun facturen opstellen.
 • Globis is zeer schaalbaar en aanpasbaar, zodat het perfect aansluit bij je organisatie.
 • Heb je al bepaalde software in gebruik binnen je organisatie, bijvoorbeeld boekhoudpakketten? Dan bekijken we hoe we die kunnen integreren in de nieuwe software.

 

Zin in een echt gesprek?

Wil je meer weten over de digitalisatie van je logistieke processen of welke softwaretool jou kan helpen? Neem contact op met een van onze collega’s. We helpen je graag verder.

VRAAG EEN DEMO AAN

Our Experts


JO HEIJSE 
Partner 
BDO BelgiumSOFIE CEULEMANS

Expert
BDO BelgiumJAN VERMEERSCH
Expert
BDO Belgium


 

Our Partners