• Een website van BDO_BE
 • Select language: NL FR EN 
 • Robotic Process Automation

  “Waarom tijd verspillen aan saaie, repetitieve taken?” – Walter Vanherle

  MAAK EEN AFSPRAAK

Jaar na jaar moeten bedrijven – en werknemers – meer doen in minder tijd.

Eén ding hebben we allemaal gemeen: we besteden graag tijd aan nuttige taken die extra waarde creëren.

Robotic Process Automation (RPA) zorgde oorspronkelijk voor flexibiliteit en snellere resultaten. Snel automatiseren, in een low-code modus, eenvoudige screen-to-data, en data-to-screen afhandelingen als brug tussen applicaties. De RPA software is (zeer) snel geëvolueerd onder andere door het toevoegen van verschillende functionaliteiten. Zo is er nu een directe verbinding tussen applicaties mogelijk en er is ook het ingebedde gebruik van Artificial Intelligence om de acties nog betrouwbaarder en toekomstbestendig te maken voor UI-veranderingen en systeemgerelateerde toepassingen.

De softwarepakken zijn nu uitgerust met Task Capture (toon en herhaal), Task Mining (algoritmen halen het beste pad voor automatisering uit meerdere mensen die een specifieke reeks handelingen of een taak uitvoeren), Process Mining (identificeer praktisch en economisch de processen waar het de moeite is om handmatig werk te vervangen door robotica).

 

Hoe kunnen wij jou helpen?

Je kan op ons rekenen voor het analyseren, uitwerken, plannen, implementeren en monitoren van je digitale werknemers. 

 • Wij helpen je met het identificeren van de optimale taken en activiteiten om te automatiseren dankzij Task Capture, Task Mining en Process Mining. Wij stellen je business case(s) op om te investering te beargumenteren en volgen deze op om de realisatie van de voordelen te controleren.
 • Samen met je organisatie en IT-dienst bepalen we welke taken of processen in aanmerking komen voor automatisering en prioriteren deze op basis van belangrijke prestatie- en risico-indicatoren. We bepalen samen de werkwijze of realisatie en laten je zien hoe je al doende leert. Wij voeren uit en jij neemt het over als je er klaar voor bent.
 • We helpen met de voortdurende ondersteuning, vaak terwijl we in de realisatiemodus blijven met het automatiseren van extra taken. Wij bereiden je Centre of Expertise voor op de overname van de activiteiten (met gebruikmaking van de automatisering).  

 

Welke resultaten mag je verwachten?

Wij zijn ervan overtuigd dat we je een futureproof, digitale personeelsomgeving kunnen bieden die de beoogde voordelen realiseert.

 • Het gebruik van een bewezen ontwikkelingskader dat effectief operationeel beheer garandeert.
 • Een herbruikbare codebibliotheek voor nog sneller aanvullende en onderhoudbare bestaande scripts.
 • Set-up en follow-up van de software- en hardware omgeving voor maximaal gebruik en continue werking.
 • Bedrijfsvoordeel realisatie met hogere kwaliteit & nauwkeurigheid operaties (vervanging van handmatig vervelend werk), snelle Opportunity to Realisation cycli tegen lagere kosten dan andere technieken.
 • Een betere aanpak van het welzijn van de werknemers, minder verloop en een aantrekkelijkere baan voor nieuwe werknemers.

 

Zin in een echt gesprek?

Meer weten over Robotic Process Automation? Of hoe de softwaretool Ui Path u kan helpen uw organisatie te automatiseren? Neem dan contact op met een van onze collega's of vraag hieronder een demo aan. Wij helpen u graag verder.

MAAK EEN AFSPRAAK

Our Experts


WALTER VANHERLE 
Partner 
BDO BelgiumSTEVEN LAEREMANS
Expert
BDO BelgiumSTOFFEL DE VIDTS 
Expert
BDO Belgium 


 

Our Partners