• BDO gaat met Music Hall en
    Plan België in zee om kinderen
    cultuur te laten beleven

BDO gaat met Music Hall en Plan België in zee om kinderen cultuur te laten beleven

09 maart 2017

1.000 leerlingen genieten op vrijdag 10 maart van een musical over het leven van Charlie Chaplin in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Het is het eerste gemeenschappelijke project van Music Hall, Plan België en het consultancy bedrijf BDO. De drie partijen geven vrijdag het startschot van hun samenwerking om jongeren toegang te geven tot cultuur.

Cultuurbeleving helpt kinderen en jongeren om zich te ontplooien en biedt hen zo een betere toekomst. Dat is waarom Music Hall zijn Music Hall Foundation heeft opgericht. Plan België stapt als ngo mee in het verhaal om kinderrechten nog prominenter op de agenda te plaatsen. BDO maakt de voorstelling helemaal gratis en geeft jongeren zo de kans om hun recht op cultuur ook werkelijk te beleven.

Hans Wilmots, CEO van BDO:Cultuur is voor kinderen een basisrecht. Als we een grote groep jongeren via dit partnership toegang geven tot cultuur, bouwen we als bedrijf mee aan hun toekomst. Velen onder hen hebben nog nooit een musical gezien. We zijn ervan overtuigd dat ze van de musical over Charlie Chaplin zullen genieten én dat ze er veel van zullen opsteken."

In het kader van de musical ontwikkelde Plan België een lessenpakket dat jongeren doet nadenken over wat het betekent om in een maatschappelijk kwetsbare situatie op te groeien. Zo leren ze om begripvoller om te gaan met leeftijdsgenootjes voor wie kinderrechten – zoals het recht op cultuur - minder evident zijn.

Music Hall, Plan België en BDO willen het project in het najaar of begin 2018 herhalen, maar dan ook voor Franstalige scholen. Andere bedrijven kunnen net als BDO in het project van de Music Hall Foundation stappen. Zo kunnen Musical Hall, Plan België en BDO nog meer jongeren de kans geven om van een namiddagje cultuur te proeven.