• BDO trekt Pierre Plomteux
    aan om regio Namen-Charleroi
    te versterken

BDO trekt Pierre Plomteux aan om regio Namen en Charleroi te versterken

13 maart 2018

Audit en accountancy expert Pierre Plomteux is de nieuwe aanwinst voor het audit-, accountancy- en adviesconsultancykantoor BDO België. Als onafhankelijke partner zal hij het kantoor in Namen-Charleroi versterken. De ambitie van Pierre Plomteux: BDO steviger op de kaart zetten in de regio Namen-Charleroi.

Sinds begin maart versterkt Pierre Plomteux BDO’s team in de regio Namen-Charleroi. Meer specifiek maakt hij door zijn expertise in het begeleiden van familiale bedrijven en KMO’s deel uit van het Accounting & Reporting-team.

BDO telt in Namen-Charleroi voortaan 40 mensen. De multidisciplinaire aanpak, evenals de waarden van BDO, waar het menselijke aspect een sleutelrol speelt, zijn de drijvende krachten in Pierres keuze om BDO te versterken en verder te ontwikkelen in de regio.

“Ik geloof zeer sterk in de waarden van BDO. Ik ben verheugd om mijn meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van auditing en accountancy ten dienste te stellen van bedrijven en ondernemers in de regio Namen-Charleroi." Pierre Plomteux

Specialisatie in IFRS

Het is geen verrassing dat Pierre Plomteux voor de regio Namen-Charleroi kiest. De afgelopen twintig jaar bouwde hij zijn expertise op in deze regio.

Zo was hij van 2012 tot 2015 als vennoot verantwoordelijk voor het accountancybureau THG in Namen. In 2015 werd hij executive director bij EY Fiduciaire in Luik en Gosselies. Die ervaringen lieten hem toe om talrijke lokale bedrijven te adviseren inzake boekhouding, fiscaliteit en beheer van kasstromen en dit zowel bij start-ups en vrije beroepen als bij KMO’s uit verschillende sectoren.

Als bedrijfsrevisor deed hij verschillende audit- en adviesopdrachten voor Belgische beursgenoteerde bedrijven, zoals EVS, I.R.I.S., Spadel, Electrabel en Belgacom, en niet-beursgenoteerde bedrijven zoals Carmeuse. Zijn expertise in IFRS liet hem toe om vennootschappen zoals Asit Biotech te adviseren en te begeleiden bij hun beursintroductie (IPO).  

“De regio Namen-Charleroi is belangrijk voor BDO. Het is een bloeiende omgeving met mooie bedrijven die we met onze expertise kunnen helpen om zich verder te ontplooien. Daarom zijn we verheugd dat we Pierre mogen verwelkomen. Met hem aan boord zullen we deze doelstelling verwezenlijken.”  Hans Wilmots, CEO van BDO