• Brits Parlement weigert goedkeuring Brexitdeal

Brits parlement weigert goedkeuring Brexitdeal

16 januari 2019

U las het misschien al in de pers: de Brexitdeal die Britse premier, Theresa May, heeft uitgewerkt samen met de andere EU-lidstaten vindt geen steun in het Britse Parlement.

Momenteel is het nog niet duidelijk wat er nu te wachten staat en zijn er verschillende scenario’s mogelijk, gaande van een nieuw referendum over de uittreding uit de Europese Unie tot een harde Brexit.

De Belgische overheid werkt ondertussen aan een noodwet voor een harde Brexit. Deze wet brengt de maatregelen in kaart die nodig zijn om het vlieg- en treinverkeer, de havens, maar ook om voedselveiligheid in stand te houden en de regels over toegang tot het grondgebied en de rechten van Belgen in het Verenigd Koninkrijk te vrijwaren. Ondernemingen in België dreigen immers onderworpen te worden aan douanetarieven, controles en andere handelsbelemmeringen. Particulieren zullen zich niet langer kunnen beroepen op de Europese vrijheden, zoals het vrij verkeer van personen en werknemers, wat een impact kan hebben op hun rechten bij verblijf of tewerkstelling en hun pensioenrechten in het VK.

Lees meer:

Hoe kunt u zich voorbereiden op een ‘no-deal’ Brexit?

 

Contact

Onze experten staan voor u klaar om u te helpen bij uw Brexit vragen: