• Nieuwe Circulaire brengt eenduidig overzicht met betrekking tot de bijzondere reisbureauregeling

Nieuwe Circulaire brengt eenduidig overzicht met betrekking tot de bijzondere reisbureauregeling

Katrien Kegels, Senior Manager |

02 april 2020

Op 23 maart 2020 is een nieuwe Circulaire verschenen met betrekking tot de bijzondere reisbureauregeling en de btw-regeling voor reishandelingen waarop de bijzondere reisbureauregeling niet van toepassing is (Circulaire 2020/C/44).

De Circulaire bevat geen wijziging met betrekking tot de bijzondere reisbureauregeling, maar geeft, naast een overzicht van de toepasselijke definities, veeleer een duidelijk overzicht van de toepasselijke btw-behandeling in volgende situaties:

  • het leveren van de goederen en diensten waaruit een reis bestaat, met behulp van eigen middelen (bv. verrichting van het vervoer of uitbating van een hotel door de organisator van de reis zelf);
  • het verstrekken van diensten door tussenpersonen;
  • het verkopen van reizen waarop de bijzondere reisbureau-regeling van toepassing is;
  • het verstrekken van diensten in samenhang met de organisatie van een reis (i.e. het vervoer en het afsluiten van allerhande verzekeringen).

De Circulaire bevat nog een aantal cijfervoorbeelden die bovenstaande btw-behandelingen verduidelijken.

 

Contact

Voor vragen over dit onderwerp kunt u terecht bij uw gebruikelijk BDO-aanspreekpunt of door een e-mail te verzenden naar [email protected] ter attentie van een van de leden van het btw-team: