• Relax - uw verzoek tot btw-teruggave is bij BDO in goede handen

Relax - uw verzoek tot btw-teruggave is bij BDO in goede handen

19 september 2023

Wist u dat jaarlijks miljoenen euro’s aan buitenlandse btw niet teruggevraagd worden?

Ziet u er elk jaar tegen op teruggave formulieren in te vullen en vragen in vreemde talen te beantwoorden?

BDO beschikt over de nodige tools om in tal van landen de btw-teruggave waar u recht op heeft aan te vragen.

Buitenlands btw-teruggaveverzoek

Het is algemeen geweten dat de jaarlijkse btw-teruggave heel wat administratief werk en opvolging vergt. Elk individueel teruggaveverzoek moet in het betrokken land immers ingediend worden in het door de administratie gewenste elektronisch formaat. Elk land heeft bovendien eigen regels (i.e., uitsluitingen of beperkingen) voor de aftrek van btw op bepaalde kosten. Door gebrek aan kennis en administratieve rompslomp worden miljoenen euro’s aan buitenlandse btw niet teruggevraagd.

Ook het beantwoorden van vragen om inlichtingen die de btw-administratie naar aanleiding van het verzoek tot teruggave uitstuurt, vaak in andere talen en met korte respons tijd, kunnen heel wat inzet en kennis vergen.

Bij BDO hebben we de specifieke kennis en tools in huis om de teruggaveprocedure voor elk van de 27 EU Lidstaten vlot en efficiënt te laten verlopen tegen een correcte prijszetting. Wij kunnen u ook assisteren bij de btw-teruggave in niet-Europese landen (vb. Zwitserland, Noorwegen etc).

Let op: het verzoek tot btw-teruggave van buitenlandse btw (voor EU landen) moet dit jaar ingediend worden vόόr 30 september 2023.