• Historiek

Historiek

Het internationaal BDO-netwerk is in 1963 opgericht door drie Europese kantoren: Binder (UK), Dijker (NL), Otte (D) (waarvan de initialen het logo van BDO samenstellen), een Amerikaanse en een Canadese firma. BDO is vandaag de dag één van de belangrijkste organisaties ter wereld op het gebied van Audit, Accountancy en Consultancy.

In 1967 werd het Accountantskantoor HILLEN opgericht in Brussel. Ongeveer tien jaar later kwam de eerste associatie tussen HILLEN, SAMYN met het Nederlandse CAMPSOBERS. In 1987 werd een tweede kantoor in Antwerpen geopend en snel kwam de erkenning door de Instituten van Bedrijfsrevisoren en Accountants.

In dezelfde periode (1985 - 1992) werd het Luikse kantoor KILESSE, GRIGNARD & C° de nummer één in Wallonië (40 medewerkers).

In 1992 besloten 5 vennoten, 3 Nederlandstaligen (Frans Samyn, Rolf Adriaenssens en Patrik Van Cauter) en 2 Franstaligen (Michel Grignard en André Kilesse) hun kantoren te verenigen tot BDO Belgium. Deze 5 vennoten zijn de stichters van de huidige groep.

In 1993 wordt er nog een kantoor geopend in Gent. In 1999 was er de integratie met VAN BREDA Accountants. Nadien kwam er nog een kantoor bij in Namen (2001)

In 2002 wordt één van de stichters van BDO benoemd tot CEO van het internationaal BDO-netwerk. Het succes van BDO in de periode 1987 - 2002 is er mede gekomen dankzij de ondernemings- en visionaire geest van Frans SAMYN.

In 2003 opende BDO een nieuw kantoor in Hasselt en in 2006 in Waver.

BDO heeft sinds 1 januari 2007 ook een vestiging in Roeselare door de samenwerking met het bedrijfsrevisorenkantoor Pouseele. Door deze fusie heeft BDO nu ook een vaste stek in West-Vlaanderen.

In 2008 vervoegt het kantoor DFSA (45 personen) in Lasne onze groep. Dit kantoor staat onder leiding van Gérard DELVAUX die een bekende naam is in de wereld van de revisoren en accountants.

Hierdoor is de ambitie voor een landelijke dekking (9 kantoren) opnieuw kracht bijgezet.

BDO België krijgt per 1 oktober 2010 een nieuwe CEO en COO. Het gaat om Hans Wilmots (CEO) en Koen De Brabander (COO), die beiden al meer dan 10 jaar deel uitmaken van het directiecomité. De verjonging aan de top wordt gecombineerd met een aangepaste organisatiestructuur, die er moet voor zorgen dat de cliënt beter zijn weg vindt in BDO's uitgebreide dienstenpakket.