• Inclusive Diversity

    In our difference lies our Treasure

Inclusive & Diversity

BDO is een erg diverse werkplek qua gender, leeftijd, studieachtergrond, etniciteit, persoonlijkheid… Deze verschillende talenten en ideeën maken het voor het ons mogelijk om problemen op te lossen & op een creatieve manier een antwoord te geven op uitdagingen.

Naast deze ongelooflijke kracht en meerwaarde, brengt diversiteit heel wat uitdagingen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan onbewuste vooroordelen, een dynamische maatschappij met snel veranderende realiteiten, verschillende generaties op de werkvloer en de sustainability movement. Dit zorgt ervoor dat organisaties op een compleet andere manier te werk moeten gaan. Deze uitdagingen zijn enkel op te lossen als je beschikt over een sterke en veerkrachtige bedrijfscultuur.

Dit geldt ook voor BDO België. Net daarom ontwikkelen we vanuit Inclusive Diversity (ID) binnen BDO een inclusieve werkplek waar al onze collega’s kunnen bijdragen met hun uniekheid, met groeimogelijkheden voor iedereen in elke fase. Het is onze ambitie iedereen bij BDO zich welkom, gehoord, gewaardeerd en gerespecteerd te laten voelen.

 

Onze focusgebieden voor 2022

 

parenting witthout BDO women in leadership without BDO subcultures without BDO
Ondersteunen van medewerkers met kinderen op de beste manier mogelijk, streven naar een duurzame balans tussen het werk- en privéleven. Een sterker bedrijf worden door het streven naar meer gebalanceerde teams en een meer gebalanceerd leiderschap op basis van gender. Waarderen van subculturen als deel van onze verschillen met dezelfde doelen en waarden.

 

Onze aanpak

Bewustzijn creëren - actie ondernemen - inclusiever communiceren

Inclusive Diversity is een belangrijk onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van BDO België.

 

KEYS TO GROWTH INITIATIEF ONDERZOEK NAAR SUBCULTUREN PARENT JOURNEY WORKSHOP OVER INCLUSIEVE COMMUNICATIE

Ons volledige leiderschapsteam neemt een actieve rol op in het vergroten van ID als leerling, versterker of mentor.

In samenwerking met KU Leuven onderzoeken of er subculturen aanwezig zijn binnen BDO België, en hoe deze optimaal kunnen werken gealigneerd met de strategie en waarden van BDO.

De belangrijkste momenten en behoeftes van ouders identificeren en kijken hoe BDO hen hier het beste bij kan ondersteunen samen met KU Leuven.

Om ons bewustzijn en onze vaardigheden te verbeteren, om Inclusive Diversity een boost te geven en om een advocaat te zijn voor meer ID.

 

Hierbij dragen we als BDO bij tot de United Nation’s Sustainable Development Goals 5: Gender Equality en Goal 8: Decent work & Economic Growth

SDG BDO

 

Hand-in-Hand with our Partners

 

logo upop BDO logoKUL BDO
logo Plan BDO logo VOKA BDO

 

 Peter Van Laer 

Tessy Martens

Wim Galbusera

Karen Keuleers

“Voor mij als CEO is ID een van de grote aspecten van onze toekomst bij BDO. Onze waarde ligt in onze verschillen.” “Als voortrekker van ID ben ik ervan overtuigd dat een inclusieve en duurzame aanpak dé manier vooruit is.” “ID is een van de steunpilaren van onze HR-strategie, hier kunnen we als werknemer echt een verschil maken.” "Ik geloof echt in de waarde van ID en ben er dan ook trots op dat ik als BDO-sponsor de organisatie hierin kan uitdagen.”