• Manufacturing

    “Hoe kan ik mijn processen optimaal digitaliseren? Als ik dat vandaag niet doe, verzwak ik mijn marktpositie.”

Manufacturing

Technologische innovaties, zoals artificiële intelligentie, blockchain, 5G, rijden op waterstof, … bleven (te) lang onder de radar binnen de ‘manufacturing’ of maakindustrie. Ze oogden veelbelovend, maar concrete toepassingen op grote schaal bleven uit. ‘Bleven’, want vandaag worden ze hoe langer hoe meer uitgerold om processen efficiënter te maken en te digitaliseren.

Samen- en anders werken is hier de boodschap. Productiebedrijven sluiten steeds meer cross-industriële partnerships en passen hun werkarchitectuur aan in functie van nieuwe, relevante technologie. Automatisering vereist dan weer de omscholing of ‘upskillen’ van medewerkers. Enzovoort.

Ondanks de digitalisering zal de business altijd nood hebben aan manuele interactie. Vraag is hoe je dat zo efficiënt mogelijk kunt organiseren. Hoe blijf je in de digitale transformatie je mensen motiveren en zo hun productiviteit (minstens) op peil houden?

Leiderschap en strategie

Leidinggeven is richting geven. Hoe helder is je strategie, zowel in de boardroom, bij het management als bij de medewerkers? Haalbare lijnen uitzetten voor een slimme groei is al bijzonder moeilijk. Laat staan ze concreet vertalen naar de praktijk en ze uitdragen zonder in te gaan tegen de bedrijfscultuur.

Financiële rapportage kan daarbij heel nuttig zijn. Ze helpt je behalve achteromkijken, ook om toekomstgerichte beslissingen te nemen. Op voorwaarde dat de cijfers kloppen uiteraard, en rekening houden met de fiscale en economische realiteit – denk maar aan de nieuwe economische omgeving post-brexit. 

Wat zoek je?

Een praktisch advies valt of staat met de wendbaarheid ervan. Of het nu gaat over jouw productieprocessen, jouw cijfers, de fiscale en economische actualiteit. We bewegen mee op wat leeft in de markt en met de noden en behoeften van jouw bedrijf of organisatie.

Jouw bedrijf kan met andere woorden kan rekenen op ons multidisciplinair team dat voeling heeft met jouw business, jouw doelstellingen en jouw operationele, financiële en strategische uitdagingen. De externe blik van een ervaren sparringpartner werpt immers vaak een heel ander licht op ‘wat is’ en ‘wat komt’. En dwingt je eigen experten soms om over de muren van je eigen bedrijf of zelfs sector te kijken. Dat inspireert!

Advies op maat, professioneel en pragmatisch. Persoonlijk en betrokken. Daar zijn we sterk in. Als multidisciplinair team overleggen we voortdurend met de collega’s die gespecialiseerd zijn in andere, gelinkte domeinen, zoals fiscaliteit, arbeidsrecht, informatietechnologie, cybersecurity … Altijd in lijn met de waarden, normen en cultuur van je bedrijf of organisatie. Gebruik hun kennis en oplossingen op het vlak van: