• Professional Services

    “Hoe vind ik de juiste mensen en laat ik ze ook nog eens het beste van zichzelf geven?”

Professional Services

Het einde van de ‘war for talent’ is nog lang niet in zicht. En zoals zoveel zakelijke dienstverleners – zij die steunen op mensen als kapitale asset – krijg ook jij het wellicht almaar moeilijker om de juiste talenten te vinden en aan je bedrijf of organisatie te binden. Ja? Dan zijn er in principe twee manieren om je groeiambities op peil te houden: kosten besparen of de performantie van je medewerkers opkrikken. De combinatie van beide biedt de grootste succesratio.

Kortom, je combineert ‘operational excellence’ met ‘organisation & people transformation’. Productiekosten en -fouten verminderen focust op de zakelijke kant, de kwaliteit en slagkracht van je medewerkers verhogen op het menselijke aspect.  Onze ervaren experten helpen je op beide flanken uitblinken. Door een continue verbeteringscyclus en -cultuur in te bedden in je teams, zal de motivatie van de medewerkers stijgen. Dat draagt op zijn beurt dan weer bij tot de algemene verbetering van je bedrijf op lange termijn. Lean management en agile management zijn twee methodes waarmee we samen aan de slag gaan.

Naar een nieuwe werkcultuur

Na de golf van telewerken tijdens de COVID-19-pandemie erkennen zowel medewerkers als werkgevers de voordelen van een gezonde balans tussen werk en privé om een optimale performantie te bereiken. Volgens recent onderzoek wordt het hybride werken de norm van het nieuwe werken (NWoW - New Way of Working).

Zo’n nieuwe werkcultuur introduceer je niet met een vingerknip. De manier waarop je de verandering uitrolt (noem het change management), zal de kracht van je werkgeversmerk bepalen. De belangrijkste resources van je merk – en dus van je ‘employer branding’ – zijn de mensen die erachter schuilgaan. ‘Employee engagement’ (of de medewerkers tevreden en dus betrokken en gemotiveerd houden) gaat veel verder dan het werken op een flexibele werkplek of het gebruiken van geavanceerde technologie. Waarden als vertrouwen en autonomie zijn belangrijke hefbomen bij het neutraliseren van weerstanden. En bij de transformatie van de werkomgeving naar een cultuur waarin je medewerkers toegewijd blijven en continu streven om beter te doen.

Mens en technologie

Technologie is niet alleenzaligmakend maar wel onmisbaar om de performantie van je medewerkers te ondersteunen. Neem Robotic Process Automation als voorbeeld dat zowel de processen als de mensen naar een hoger niveau tilt. RPA-bots of softwarebots steunen op computeralgoritmes die routinetaken van mensen overnemen en ze vervolgens snel(ler) en preciezer uitvoeren. Het verlost de medewerker van ‘saaie’ repetitieve taken waardoor hij extra ruimte krijgen voor andere, meer kennisgedreven of creatieve opdrachten met een hogere toegevoegde waarde.

Hoe langer hoe meer technologische innovaties, zoals artificiële intelligentie, blockchain en 5G, processen efficiënter zullen maken en digitaliseren. Om pieken in de vraag of productie te voorspellen, om je medewerkers naar een gepaste opleiding te oriënteren, … Binnen die digitale revolutie is de mens nooit ver weg. Technologie zal altijd een middel blijven, de mens het doel. Kern van de zaak is: hoe blijf je in de digitale transformatie je mensen motiveren en zo hun performantie of productiviteit (minstens) op peil houden?

Wat zoek je?

Jouw bedrijf of organisatie kan rekenen op ons multidisciplinair team dat voeling heeft met jouw business, jouw doelstellingen en jouw operationele en strategische uitdagingen. Advies op maat, professioneel en pragmatisch. Persoonlijk en betrokken. Daar zijn we sterk in. Als multidisciplinair team overleggen we voortdurend met de collega’s die gespecialiseerd zijn in andere, gelinkte domeinen, zoals arbeidsrecht, informatietechnologie, fiscaliteit, automatisering, accounting, … Altijd in lijn met de waarden, normen en cultuur van je bedrijf of organisatie. Gebruik hun kennis en oplossingen op het vlak van: