• Family &
    Dynamic Companies

Binnenkort word ik 58 jaar, maar mijn kinderen, die andere studie- en carrièrerichtingen zijn ingeslagen, zien het niet zitten mijn bedrijf over te nemen. Wie zijn de mogelijke kopers/partners? Wat is mijn onderneming waard? Wat is de fiscale impact? Wat zijn de gevolgen voor mijn vermogen? Op deze vragen kan ik maar moeilijk antwoord geven en wil ik worden bijgestaan.

Mijn KMO is de laatste jaren spectaculair gegroeid. Bijgevolg blijft dan ook het kapitaal dat ik nodig heb steeds toenemen. Financieel is de situatie erg gespannen. Mijn personeel is op drie jaar tijd verdubbeld, maar toch ben ik nog steeds verantwoordelijk voor een heleboel beslissingen. Ik wil niet dat dit ten koste gaat van mijn gezondheid en mijn work-life balans. Op m’n eentje zal ik er niet geraken, dus wil ik experts inschakelen die me kunnen ondersteunen in mijn groei.

Ik heb me altijd voorzichtig willen onderscheiden via complementaire activiteiten naast die van mijn eigen familiebedrijf. Ik heb drie actieve ondernemingen kunnen identificeren op een leidinggevende markt in Frankrijk. De overname van een van die bedrijven zou de ideale manier zijn om mijn KMO sneller te laten groeien en tegelijkertijd van hun know-how te genieten, alsook om mijn bestaande bedrijfsactiviteiten te kunnen uitrollen op een potentiële nieuwe geografische markt. Maar is dat wel redelijk? Is de synergie wel echt? Hoe breng ik dat aan? Hoe evalueer ik dat? Financieel zou dat een hele hap uit mijn budget zijn. Ik heb nood aan experts die me kunnen adviseren over dit soort projecten.

BDO staat traditiegetrouw Belgische familiebedrijven en KMO’s bij. Wij kunnen u helpen deze uitdagingen te ontdekken en u ondersteunen in alle fases van deze ontwikkelingen. Of het nu gaat om het opstellen van een familiecharter in het kader van een bedrijfsoverdracht naar de volgende generatie, een overname, financiële of fiscale optimalisatieprojecten of het verbeteren van de kwaliteit van uw diensten met nieuwe technologie, bij BDO kan u rekenen op experts die dicht bij u staan en uw sector door en door kennen.  

Meer informatie over onze services vindt u in de lijst van oplossingen hiernaast.