• BDO België in zee met Dekegeleer, grootste onafhankelijke accountant van West-Henegouwen

BDO België in zee met Dekegeleer, grootste onafhankelijke accountant van West-Henegouwen

17 september 2021

Moeskroens kantoorgebouw als ideale uitvalsbasis om Eurometropool Rijsel-Doornik te veroveren

BDO gaat in zee met Dekegeleer, het grootste onafhankelijke accountantskantoor van West-Henegouwen. Naast het partnership koopt het advieskantoor ook lokalen in het gebouw waarin Dekegeleer zetelt. Met dat extra kantoor in Moeskroen is BDO nu met 12 kantoren fysiek aanwezig in alle Belgische provincies. De nieuwe vestiging voor BDO België vormt de ideale uitvalsbasis om de Eurometropool rond Rijsel en Doornik te veroveren en de komende jaren verder te groeien in ons land.

BDO breidde zijn accountancy en boekhoudkundige activiteiten eerder dit jaar al uit met het Antwerpse accountants en belastingadviseurs Beirens & Wellens (B&W). Vandaag partnert het advieskantoor met het Waalse accountantskantoor Dekegeleer. Maar de Henegouwse samenwerking gaat verder dan een puur partnership. BDO koopt ook lokalen waarin Dekegeleer in Moeskroen huist en breidt zo zijn netwerk van regionale kantoren in België verder uit. Die aanpak kadert volledig in BDO's ambitie om overal in België dicht bij bedrijven en organisaties te staan. 

“Henegouwen was tot vandaag nog een blinde vlek voor BDO, hoewel het een sterke economische regio is. Deze provincie heeft evenveel potentieel als Luik en Limburg, twee provincies waar we al sterk aanwezig zijn. Via onze samenwerking met het accountantskantoor Dekegeleer krijgen we meteen stevig voet aan grond in de regio en hebben we nu in alle provincies van het land minstens één fysiek kantoor.”
Peter Van Laer, CEO van BDO België

Samenwerking met voorzitter Kamer van Koophandel Picardisch Wallonië 

Het accountantskantoor Dekegeleer groeide de voorbije 35 jaar uit tot een begrip in de Henegouwse bedrijfswereld. Onder leiding van oprichter Yves Dekegeleer, sinds 2018 voorzitter van de Kamer van Koophandel van Picardisch Wallonië, geeft het dagelijks boekhoudkundig en fiscaal advies aan kmo’s, familiale bedrijven en enkele internationaal actieve bedrijven.  

“We helpen vandaag zo’n 800 ondernemingen. Dat doen we met ruim 30 accountants vanuit ons hoofdkantoor in Moeskroen en twee satellietkantoren in Doornik en Bergen. Via onze samenwerking met BDO kunnen we al die bedrijven nu helpen met extra adviesdiensten rond hete hangijzers in de bedrijfswereld zoals het nieuwe werken, fraude, cybercriminaliteit en digitalisering. Dat maakt de samenwerking tussen BDO en Dekegeleer voor alle partijen interessant.” 
Yves Dekegeleer, CEO van accountantskantoor Dekegeleer

Eurometropool als groeimotor 

De samenwerking met het grootste onafhankelijke accountantskantoor van Picardisch Wallonië is niet alleen qua cliënteel interessant voor BDO België. Ook de strategische ligging - Moeskroen is het hart van de Eurometropool rond Rijsel en Doornik - is een grote troef voor de verdere groei van BDO.  

“Vanuit ons nieuwe kantoor in Moeskroen zitten we voortaan ook vlakbij de Franse grens. Bedrijven met vestigingen in zowel België als Frankrijk kunnen we samen met onze collega’s van BDO Frankrijk perfect adviseren rond vennootschapsrecht, sociaal recht en fiscaal advies en dat grensoverschrijdend.”
Alexandre Streel, Partner BDO België