• BDO bouwt ambitieus ecosysteem rond innovatie uit met Living Tomorrow

BDO bouwt ambitieus ecosysteem rond innovatie uit met Living Tomorrow

07 oktober 2021

Advieskantoor investeert in grootste innovatiecampus van Europa om Belgische bedrijven naar high-tech economie van 2030 te loodsen

BDO België sluit voor de komende vijf jaar een partnership met het vernieuwde Living Tomorrow. Daarmee zet het advieskantoor een volgende stap in haar ambitieuze verhaal rond innovatie en digitalisering. Door samen te werken met de grootste innovatiecampus van Europa houdt BDO de vinger aan de pols van de nieuwste technologieën rond slimme mobiliteit, slimme kantoren, slimme industrieën, slim wonen en slimme gezondheid. Het ecosysteem rond innovatie laat het advieskantoor toe bedrijven in ons land naar de high-tech economie van de toekomst te begeleiden. Maar de samenwerking is ook een bijkomende troef voor BDO om zelf extra talent aan te trekken.

Advieskantoor BDO is al jarenlang een pionier op vlak van innovatie en digitalisering in de sector van de advieskantoren. Het nam in het verleden technologische experten en consultants als Crossroad en Ideas at Work over en dit jaar richtte het bedrijf nog een eigen expertenteam op om de zakelijke markt van drones in België te verovereren. De samenwerking met Living Tomorrow zet de ambities van BDO op vlak van digitalisering, transformatie en innovatie in de bedrijfswereld extra in de verf.

Peter Van Laer, CEO van BDO België: “Tegen 2030 zullen bedrijven in ons land nog meer door technologie aangestuurd worden dan vandaag. Kantoorgebouwen, woon-werkverkeer, gezondheid van werknemers en de logistieke keten van ondernemingen zullen versneld digitaliseren onder impuls van steeds sneller evoluerende technologieën zoals onder andere 3D, Virtual Reality en drones. De investering in Living Tomorrow zorgt ervoor dat we alle high-tech innovaties op de voet volgen en geeft ons de kans extra experts aan boord te halen om bedrijven te begeleiden in hun digitalisering de volgende 10 jaar.”

Investering in digitale pioniersrol

BDO heeft de voorbije vijf jaar haar adviesverlening op vlak van nieuwe technologieën en digitalsering gestaag uitgebouwd. BDO Advisory is vandaag ruim 200 experten sterk. De bonte mix van ingenieurs, juristen en zelfs psychologen maakt daarmee een kwart uit van heel BDO België. Zij helpen bedrijven niet alleen bij de keuze van nieuwe technologieën. Ze adviseren ook over het te volgen veranderingstraject binnen het bedrijf. De investering in Living Tomorrow helpt BDO om haar pioniersrol als digitale consultant te versterken. Maar de samenwerking met Living Tomorrow zal BDO ook helpen om in de meer traditionele dienstverlening zoals audit en accounting versneld nieuwe technologieën en innovatie te introduceren.

Joachim De Vos, CEO van Living Tomorrow: “Living Tomorrow heeft al meer dan 25 jaar ervaring in innovatie. Ons team van 50 innovation designers en onderzoekers versterkt BDO's team van consultants. Zo kan BDO bedrijven, organisaties en steden en gemeenten vanuit TomorrowLab adviseren op vlak van innovatie & strategie. Denk aan de laatste ontwikkelingen rond artificiële intelligentie, virtuele platformen met 3D/4D interactie of drones.”

60 vacatures om cijferberoepen te digitaliseren

De samenwerking met Living Tomorrow vormt naast het vergroten van innovatiekennis ook een troef om nieuw talent aan te trekken. BDO België heeft momenteel 60 openstaande vacatures om de klassieke cijferberoepen van audit en accounting verder te digitaliseren.  

Peter Van Laer, CEO van BDO België: “Living Tomorrow is voor BDO ook een mooi uithangbord naar toekomstige werknemers. Het onderschrijft BDO’s digitale ambities en maakt duidelijk dat klassieke boekhoudkundige jobs niet meer zonder technologie kunnen.”