• Over BDO

Over BDO

Bekijk hier onze korte bedrijfsfilm (1min 18 sec) om snel te weten waar BDO voor staat.

BDO-netwerk

BDO-netwerk

Het internationaal BDO-netwerk is in 1963 opgericht door drie Europese kantoren: Binder (UK), Dijker (NL), Otte (D) (waarvan de initialen het logo van BDO samenstellen), een Amerikaanse en een Canadese firma. BDO is vandaag de dag één van de belangrijkste organisaties ter wereld op het gebied van Audit, Accountancy en Consultancy.

Historiek

Historiek

Het internationaal BDO-netwerk is in 1963 opgericht door drie Europese kantoren: Binder (UK), Dijker (NL), Otte (D) (waarvan de initialen het logo van BDO samenstellen), een Amerikaanse en een Canadese firma.

BDO is vandaag de dag één van de belangrijkste organisaties ter wereld op het gebied van Audit, Accountancy en Consultancy.

Supervisory Board

Supervisory Board

De Supervisory Board heeft een toezichthoudende bevoegdheid en waakt over het belang van de groep, en over de naleving van de statutaire, reglementaire en deontologische regels die van toepassing zijn. De ‘Supervisory Board’ is samengesteld uit een Voorzitter en 4 leden: Peter De Smet (voorzitter), Vincent van den Bulck, Fabrice Grognard, Werner Lapage en Bert Kegels.

Raad van Bestuur

Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur staat in voor het algemeen bestuur van de groep, bewaakt de strategie en houdt de lange termijnvisie van BDO op scherp. De Raad van Bestuur is samengesteld uit een Voorzitter, die extern tevens de titel van CEO voert en 6 leden: Hans Wilmots (Voorzitter/CEO), Stephan Vandewiele (COO), Johan Vandenbroeck, Sonia Toussaint , Hennie Herijgers , Erwin Boumans en Félix Fank.

 

DirCo

DirCo

Het DirCo staat in voor het dagelijks bestuur van BDO. De link tussen de Raad van Bestuur en het DirCo wordt verzekerd door Stephan Vandewiele (COO), die tevens optreedt als Voorzitter van het DirCo. De volgende Managing Partners vertegenwoordigen de verschillende Business Lines: Veerle Catry (A&A), Dirk Vandendaele (A&R), Frederik De Roo (T&L), Alexandre Streel (Advisory). De Business Support Services (BSS) worden vertegenwoordigd door Annelies Steenbeke (HRM), Christophe Colson (Operations), Bart Naessens (ICT), Pascal Dehenain (Sales & Marketing) en Christof Van Malder (FIN). 

Transparantie-verklaring

Transparantie-verklaring

In overeenstemming met de wet op de organisatie van het revisoraat, stelt BDO jaarlijks een transparantieverslag op. De bedoeling van deze transparantieverklaring is om aan alle betrokken stakeholders de juridische structuur, de interne organisatie, de kwaliteitscontroles en het netwerk toe te lichten     
 

Corporate Governance Charter

Corporate Governance Charter

In het kader van de openbaarheid van bestuur en de aanbevelingen opgenomen in verschillende corporate governance codes, hebben de juridische entiteiten van het BDO-netwerk in België beslist om de interne organisatie, de juridische structuur, de bestuursorganen in het netwerk duidelijk te communiceren aan alle betrokken stakeholders.