• “De interne audit dekt
  al mijn risico’s volgens
  de regels van de kunst.
  Toch?”

Interne Audit

Wie zijn wij om u op de waarde van een doordachte interne audit te wijzen? Ze helpt uw organisatie om haar doelstellingen te bereiken. Om processen efficiënter en effectiever te laten verlopen, om operationeel sterker te worden en om (al!) uw risico’s op een correcte manier in te schatten en te beheren. Kortom, interne audit biedt meer inzicht, zekerheid en vertrouwen. Gemoedsrust bovendien.

Stel, u hebt al een eigen interne auditafdeling of auditor. Vraag is of u alle auditcompetenties in huis hebt? Op maat van uw bedrijf of organisatie? Indien wel, hebben uw mensen dan voldoende tijd om hun complexe en bedrijfsbrede opdracht op alle terreinen met evenveel expertise uit te voeren?


Op maat van uw vraag

De specialisten van BDO springen bij op maat van uw vraag (volledige uitbesteding van de interne auditfunctie of een specifieke audit). Weet bovendien dat objectief en onafhankelijk advies de basis vormen voor een succesvolle interne audit. Wij verzekeren u een frisse, neutrale en constructieve kijk op uw organisatie of bedrijf. Of op een welbepaald domein. Denk maar aan de audit van IT-systemen die heel specifieke kennis vereist. Dankzij onze multi-disciplinaire organisatie bieden we u een team van specialisten binnen elk domein. U kiest de expertise die u zoekt.


Onderbouwd met methodiek

Interne audit vergt systematiek en discipline. Daarom ontwikkelde BDO een coherente methodologie in vijf stappen, gebaseerd op de richtlijnen van het Instituut van Interne Auditors (IIA).Wat zoekt u?

 • Set-up van een effectieve interne auditfunctie;
 • Specifieke interne auditopdrachten, zoals een IT-audit;
 • Risicobeoordeling en interne auditplanning;
 • Interne audit co-sourcing en outsourcing;
 • Kwaliteitsbeoordeling van uw bestaande interne auditfunctie.