• Financial Services

    “Compliance, riskmanagement, rapportage, digitalisering, … Ik zoek specialisten in elke niche!”

Financial Services

Vandaag de dag volstaat het niet langer om van alles op de hoogte te zijn. Je hebt specialisten nodig die de niche en de kneepjes van het vak kennen en beheersen. In de wereld van financiële dienstverlening volgen de ontwikkelingen elkaar immers in hoog tempo op. Nog nooit was de impact van de oprukkende (data)technologie en digitalisering er zo groot. Je zal vandaag maar actief zijn in de financiële wereld. Als bank, verzekeraar, fintechbedrijf, fondsenbeheerder, betaalprovider, …

Bovendien neemt de regulering overhands toe, zowel op Europees als nationaal niveau. Positief in de strijd tegen fraude, het vrijwaren van privacy en het creëren van meer transparantie. Maar de bijbehorende workload wordt vaak zwaar onderschat. En niet alle landen passen de regels op dezelfde manier toe. Bovendien volgen de regulatoren (Nationale Bank, FSMA, Europese Centrale Bank, …) elke beweging nauwgezet.

Ten slotte houdt alles wat u doet houdt risico’s in, strategisch, financieel, operationeel, IT, compliance, juridisch, …Wie voorzichtig is, ontwijkt de risico’s niet – dat is trouwens onmogelijk – maar handelt berekend en beslist. De essentie van een effectief risicobeheer of riskmanagement is minder de eliminatie van de risico’s, dan wel dat u (en uw raad van bestuur) ze kent, correct inschat en onder controle houdt.

Future proof

Zaak is om wendbaar en alert op alle veranderingen in te spelen. Proactief als het kan. Continu en optimaal compliant. Makkelijker gezegd dan gedaan. Bestaande producten, services en businessmodellen pas je immers niet in een vingerknip aan. Meer recente spelers, denk aan de fintechbedrijven, moeten plots met veel meer regels rekening houden. Dat matcht niet met hun ondernemingsdrang. Het mogen dan wel de beste ondernemers zijn, zakendoen met een toezichthouder die bij elke stap mee over je schouder kijkt, vergt een totaal andere mindset. Onze experts spreken uit ervaring.

Wat zoek je?

Een ‘one size fits all’-mirakeloplossing bestaat niet. Wel advies op maat. Door de juiste ervaren specialisten. Daar zijn we sterk in. Professioneel en pragmatisch. Persoonlijk en betrokken. Als multidisciplinair team overleggen we voortdurend met de collega’s die gespecialiseerd zijn in andere, gelinkte domeinen, zoals fiscaliteit, arbeidsrecht, informatietechnologie, businessprocessen, privacy, cybersecurity … Altijd in lijn met de waarden, normen en cultuur van je bedrijf of organisatie.

We geloven niet in grote, allesomvattende theoretische voorstellen. Nog voor ze op papier staan, haalt de actualiteit ze immers al in. Een praktisch advies valt of staat met de wendbaarheid ervan. We bewegen mee op wat leeft in de markt en met de noden en behoeften van jouw bedrijf of organisatie. Zo kun jij focussen op wat echt telt voor de groei van je business en het vertrouwen van je klanten, aandeelhouders, medewerkers en leveranciers.

Kennis en oplossingen

Zelf de controle hebben en behouden zijn key om de focus en strategische doelstellingen – en de adequate monitoring ervan – helder te krijgen en de financiële weerbaarheid aan te sterken. Waarom niet de kennis en knowhow tussen onze experten delen? Wij hebben specialisten in huis met jarenlange ervaring binnen tal van bedrijven en sectoren. Ze kennen de markt. Gebruik hun kennis en oplossingen om