• Retail

    “Als retailer kan ik onmogelijk alle ins en outs van mijn business op eigen kracht beheersen.”

Retail

Retail dekt een brede lading: van de lokale buurtwinkel, over kleine supermarkten tot verkooppunten in franchise. Wat de vorm van jouw detailhandel ook is, iedereen staat voor dezelfde fundamentele uitdagingen. Je kunt er onmogelijk nog naast kijken. Groeiende concurrentie zorgt voor steeds kleinere marges en faillissementen zijn aan de orde van de dag.

Onder druk van de globalisering moet elke retailer zijn plaats en rol in de keten opnieuw uitvinden. Meer dan ooit moeten ze hun klanten grondig leren kennen om nog beter in te zetten op een positieve winkelervaring en het veranderende, ‘omnichannel’ koopgedrag. En klaar staan om hun producten en diensten zowel online als in een voldoende rendabel winkelnetwerk te distribueren. Bovendien kan niemand nog zonder een veilige en geconsolideerde data-infrastructuur waar alle klantinformatie veilig is. Om dat hele verhaal in de praktijk om te zetten … kun je best wat hulp gebruiken. Toch?

Slim digitaal

In welke mate staan jouw processen en verkoopstrategie digitaal op punt? Maak je bijvoorbeeld gebruik van datamanagement en digitale oplossingen om op het scherpst van de snede te opereren in de complexe, fors gereguleerde markt – denk maar aan de groeiende sociaalrechtelijke en administratieve verplichtingen? Artificiële intelligentie, automatisering en innovatie helpen medewerkers en klanten slimmer handelen. Kostenefficiënter ook. En ze verhogen de succesfactor, want een doordachte datastrategie helpt focussen op wat echt kritiek is om maximaal rendement te halen. Financieel én maatschappelijk.

Wat zoek je?

Onze ‘Retail sector group’ vormt een multidisciplinair en complementair team van specialisten in digitale innovatie en cybersecurity, audit en financieel advies, ondersteunt door fiscale en juridische adviseurs. Dat moet. Een winkel(keten) uitbaten telt immers zoveel facetten – van idee, over ontwikkeling, realisatie en onderhoud tot het (tijdig) vinden van de investeringen.

Kortom, BDO stelt nooit om het even welke expert aan je voor. Elke opdracht vergt specifieke kennis, skills en operationele ervaring. Hoe beter de match met jouw vraag, hoe sterker inzetbaar hij is. En hoe efficiënter hij of zij samen met jou aan de slag kan. In een open cultuur die steunt op verantwoordelijkheid en vertrouwen. Pragmatisch en hands-on.

Kennis en oplossingen

Een succesvolle retailer kan onmogelijk alle ins en outs van zijn business volledig op eigen kracht beheersen. Hij of zij omringt zich met mensen die hem of haar helpen om de focus en strategische doelstellingen helder te krijgen en de financiële weerbaarheid aan te sterken. Waarom niet de kennis en knowhow delen? Wij hebben specialisten in huis met jarenlange ervaring binnen tal van bedrijven en sectoren. Ze kennen de markt. Gebruik hun kennis en oplossingen om