• Healthcare

    “Of mijn zorgorganisatie klaar is voor de toekomst? Je kunt nooit klaar genoeg zijn, toch?”

Healthcare

Ons zorg- en gezondheidssysteem evolueert razendsnel. De trends en uitdagingen ken je wel: de betaalbaarheid van de gezondheidszorg, de oplopende zorgpremies, de veranderende en complexe regelgeving, de consument-patiënt die met de dag kritischer en veeleisender wordt, de toenemende claimcultuur, de doorbraak van e-health, de big data in de zorg, de privacy en de toegankelijkheid van de zorgsector, de groeiende zorgnetwerken en complementaire samenwerking, de schaarste op de arbeidsmarkt … Belangrijkste drivers? Exponentieel toenemende technologische mogelijkheden, veilig werken en nood aan kostenefficiëntie.

Vraag is hoe je als bestuurder, zorgprofessional of manager alert kunt inspelen op die trends. Anders gezegd: hoe implementeer je met succes concepten als datagedreven werken, artificiële intelligentie en ‘smart zorg’ waarbij ‘value-based healthcare’ (waardegedreven zorg, ook wel ‘outcome-based healthcare’ genoemd) de norm wordt?

Binnen die context vol verandering en aanpassing moet je als zorgorganisaties het vizier meer dan ooit naar buiten richten en silo’s afbreken. Connectiviteit doorheen het integrale zorgcontinuüm wordt de sleutel tot succes. En wanneer zorgorganisaties de handen in elkaar slaan om de zorg naar een hoger niveau te tillen, verhogen ze tegelijk de waarde voor hun patiënten én voor zichzelf.

Kennis, ervaring en oplossingen

Bij BDO geloven we dat zorginstellingen, zoals ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen, instellingen voor gehandicaptenzorg, thuiszorgorganisaties en CAW’s hun maatschappelijke relevantie met slimme bedrijfsmatige keuzes juist nu kunnen vergroten. Dat is ook het doel van ons ervaren ‘Healthcare’-team. Samen met collega’s van onder meer de public sector vertalen ze huidige ontwikkelingen en inzichten naar doelgerichte adviezen en steunen ze, samen met jouw interne experten, de uitrol ervan.

Met welke haalbare (digitale) oplossingen kunnen we de processen en operaties efficiënter ondersteunen? De samenwerking tussen zorginstellingen faciliteren en zoeken naar kostefficiënte zorgmodellen? Zaak is om die oplossingen te kiezen die jouw strategie richting ‘smart zorg’ zinvol ondersteunen. Pragmatisch en – belangrijk! – op maat en in lijn met visie en missie van je organisatie of instelling. Het is ons vak. Onze experten kennen de waardevolle technologie in de markt en hebben ervaring binnen tal van bedrijven en sectoren. Gebruik ze!

Wat zoek je?

Een praktisch advies valt of staat met de wendbaarheid ervan. Of het nu gaat over jouw zorgprocessen, jouw cijfers, de arbeidsmarkt of economische actualiteit. We bewegen mee op wat leeft in de markt en met de noden en behoeften van jouw instelling of organisatie.

Je kunt met andere woorden rekenen op ons multidisciplinair team dat voeling heeft met je doelstellingen en je operationele, financiële, fiscale, juridische en strategische uitdagingen. De externe blik van een ervaren sparringpartner werpt immers vaak een heel ander licht op ‘wat is’ en ‘wat komt’. En dwingt je eigen experten soms om over de muren van de eigen organisatie of zelfs sector te kijken. Dat inspireert!

Advies op maat, professioneel en pragmatisch. Persoonlijk en betrokken. Daar zijn we sterk in. Als multidisciplinair team overleggen we voortdurend met collega’s die gespecialiseerd zijn in andere, gelinkte vakgebieden, zoals fiscaliteit, arbeidsrecht, informatietechnologie, cybersecurity … Dat is ook nodig want de complexe uitdagingen vragen een integrale en multidisciplinaire aanpak. Daar hebben onze experten jarenlange ervaring mee. Gebruik hun kennis en oplossingen op het vlak van: