• BDO implementeert co-bots om belastingambtenaren te assisteren
Case study:

BDO implementeert co-bots om belastingambtenaren te assisteren

23 augustus 2019

“Co-bots nemen de verschillende handelingen van de belastingambtenaren nu over. Op die manier vermindert de werktijd, kunnen de ambtenaren nauwkeuriger en sneller werken, boosten we de prestaties en stroomlijnden we de klantendiensten.”

Uitdaging

BDO is klaar om de dienstverlener op vlak van Tax Compliance te worden in Europa. Voor haar internationale klanten beheert ze belastingaangiftes uit verschillende landen aan elke Europese lokale belastingdienst.

Aanpak

Dankzij RPA werden ‘co-bots’ geïmplementeerd om de belastingambtenaren te ondersteunen. Het RPA-team van BDO Digital trainde de bots om de verschillende handelingen van de belastingambtenaren te imiteren. Daardoor vermindert niet enkel de tijd die nodig is om de maandelijkse klantendossiers te behandelen, het gebeurt ook nauwkeuriger en sneller, wat de wachttijd op een belastingambtenaar aanzienlijk vermindert. Dit gold niet voor manuele tussenkomsten. Bijgevolg presteren de belastingambtenaars beter en kunnen we de klantendienst stroomlijnen en verbeteren.

Resultaten

De geschatte ROI in FTE work offload bedraagt meer dan 50%.